Vreme čitanja: oko 1 min.

Blinken: Pozdravljamo sporazum koji su Kosovo i Srbija postigle u Ohridu

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je zahvalio EU što je omogućila razgovore i Vladi Severne Makedonije što je ugostila strane i podržala finalizaciju sporazuma

  • 2
Entoni Blinken Foto: Tanjug/AP

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozdravio je večeras postizanje sporazuma Beograda i Prištine o putu normalizacje odnosa, piše Tanjug.

- SAD pozdravljaju sporazum koji su Kosovo i Srbija postigle uz pomoć Evropske unije o primeni njihovog Sporazuma o putu normalizacije odnosa od 27. februara - poručio je Blinken, kako se navodi u saopštenju Stejt departmenta.

Blinken je pohvalio vođstvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u postizanju sporazuma.

Ocenio je da će ispunjavanje obaveza iz sporazuma, kao deo trajne posvećenosti pomirenju, obezbediti "značajne mogućnosti za narode obe zemlje i ubrzati njihov put ka članstvu u Evropskoj uniji".

- Sjedinjene Države će ostati aktivno angažovane, u koordinaciji sa partnerima iz EU, da podrže Srbiju i Kosovo u tome da implementacija funkcioniše u potrazi za predvidivim i mirnim odnosima. Nastavićemo da podržavamo unapređenje stabilnosti i prosperiteta na Zapadnom Balkanu - poručio je Blinken.

On je zahvalio EU što je omogućila razgovore i Vladi Severne Makedonije što je ugostila strane i podržala finalizaciju sporazuma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    20. mart 2023 | 07:19

    Znaci izdaja o kojoj nigde u Srbiji ne sme da se govori.

  • Mr. No

    20. mart 2023 | 00:08

    Kakvih privremenih institucija?? Dajete Im sve a nazivate ih "privremenim" Dajte molim vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA