≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić: Srbija šalje 1,5 miliona evra pomoći Turskoj i Siriji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar spoljnih poslova Srbije je u Briselu

  • 8
Ivica Dačić Foto: Milena Đorđević

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Briselu da je Srbija opredelila dodatnu pomoć Turskoj i Siriji, posle katastrofalnih zemljotresa početkom februara, od ukupno 1,5 miliona evra, po 750.000 evra za svaku zemlju.

Šef srpske diplomatije je na, plenarnoj sednici u okviru donatorske konferencije, rekao da je Vlada Srbija u prvim danima tragedije formirala operativni tim za koordinaciju humanitarne pomoći, kako bi pomogla narodu Turske i Sirije.

Kako je istakao, Vlada Srbije je do sada uputila 2,8 miliona evra za Tursku i 2,98 miliona evra za Siriju.

- Pozdravljamo inicijativu EU i Švedske i koristim ovu priliku da porodicama nastradalih prenesem izraze saučešća. Delimo bol sa onima koji su izgubili svoje najmilije, a jasno je da naša solidarnost u izrazima pijeteta i saučešća nije dovoljna. Zbog toga je Vlada Srbije izdvojila dodatna sredstva za dve zemlje od ukupno 1,5 miliona evra, po 750.000 evra za svaku - istakao je Dačić.

Naveo je da pomoć Srbije neće prestati sa ovim i da smo spremni da nastavimo da pružamo podršku.

- Ovakvi događaji nam služe kao podsetnik da samo zajedno možemo da pružimo adekvatne odgovore na globalne izazove. Evropsko jedinstvo je u ovim okolnostima veoma važno - zaključio je šef srpske diplomatije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    20. mart 2023 | 17:24

    Lepo je što je Srbija humana da pomogne. Ali žalosno je što zaboravlja naš narod koji živi u veoma teškim uslovima, koji isto nemaju krov nad glavom i osnovne životne potrebe. Koji su zaboravljeni, od grada u kojem žive, od države naše! Njima naša država ne pomaže, jer ne bi imao ko da piše u medijima da je država pomogla sirotinji. Braćo i sestre, država daje drugima pomoć, a nas narod koji nema gde da spava i da jede, za njih država ne daje ništa. Koprucija i interes! Pomozi drugome u svetu da te hvali , a svog najmilijeg zaboravi da umre. Stidi se državo.!

  • 3030

    20. mart 2023 | 17:32

    Zato decu lečimo Sms-om

  • Дража

    20. mart 2023 | 18:26

    Дачићу, дај,али из свог џепа!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA