• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Palma: Sam Haški tribunal je potvrdio da je NATO agresija bila protivpravna i sa lažnim povodom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Haški tribunal, dodaje, je prihvatio da nije bilo masakra u Račku

  • 1
Sns slava sv Petka

Foto: Milena Đorđević

"Navodni povod za bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine od strane NATO pakta je bio slučaj "Račak", koji je bio deo optužnice protiv nekoliko visokih zvaničnika Savezne Republike Jugoslavije, na čelu sa predsednikom Slobodanom Miloševićem, ali je tužilac odustao od tog dela optužnice", poručuje povodom godišnjice bombardovanja Dragan Marković Palma.

Haški tribunal, dodaje, je prihvatio da nije bilo masakra u Račku, baš kao što je srpska strana insistirala da su tvrdnje Prištine o masakru civila u Račku čista laž, već da je reč o sukobu sa pripadnicima terorističke OVK.

"To znači da je Haški tribunal utvrdio da je Vilijam Voker lagao. Haški tribunal je razmatrao i slučaj “Rambuje” u predmetu Milutinović i ostali i zaključio da je delegacija Savezne Republike Jugoslavije došla u Rambuje u dobroj veri da postigne sporazum i da delegacija Savezne Republike Jugoslavije nije odgovorna za propast pregovora u Rambujeu”. I šta sad ?”, kaže predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. “Ako čak ni antisrpski Haški tribunal nije prihvatio da je Srbija kriva za “Račak” i “Rambuje” onda je jasno da međunarodnog prava ni tada, ni pre toga, a ni danas, niti je bilo, niti ga ima, niti će ga biti u praksi. Da promenimo istoriju ne možemo, bilo je šta je bilo, ali ono što danas državni vrh Srbije na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem radi je to da menja najbolje sadašnjost i budućnost građana Srbije. I zato ima punu podršku Jedinstvene Srbije", kazao je Marković.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok