• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Portparolka Specijalnog suda: Ogromno interesovanje za suđenje liderima tzv. OVK 3. aprila

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo Specijalnog suda za zločine OVK objavilo je dopunjenu optužnicu protiv nekadašnjeg političkog lidera bivše OVK, Hašima Tačija i još trojice njegovih saradnika u kojoj se navode imena više od sto žrtava

  • 1

Portparolka Specijalnog suda za ratne zločine na KiM Anđela Grip izjavila je da vlada ogromno interesovanje za suđenje liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, Hašimu Tačiju, Redžepu Selimiju, Jakupu Krasnićiju i Kadriju Veseliju, pred Specijalnim sudom za ratne zločine na KiM sa sedištem u Hagu, koje počinje 3. aprila.

Anđela Grip je rekla Tanjugu da suđenje počinje u 9 sati uvodnom rečju tužilaštva, koje može da traje do pet sati.

- Očekuje se da će obrazlaganje optužnice da se protegne na ceo prvi dan, a možda delom i na utorak - rekla je Grip.

Prema njenim rečima, nakon toga uvodne reči imaće žrtve, a zatim će uslediti uvodna reč advokata sve četvorice optuženih bivših lidera tzv. OVK.

- Tačijev tim imaće na raspolaganju tri sata, Veselijev - 45 minuta, Seljimijev - jedan sat, a Krasnićijev - oko sat i po - istakla je ona.

Napomenula je da će suđenja počinjati u 9 sati i okvirno završavati do oko 14 sati.

Porparolka je istakla da za ovo suđenje vlada ogromno interesovanje mnogih medija i već je akreditovano preko 50 novinara, a najavljeni su brojni članovi familije i prijatelji optuženih, kao i druga publika, pa će sudnica biti prepuna.

Da podsetimo, tužilaštvo Specijalnog suda za zločine OVK objavilo je dopunjenu optužnicu protiv nekadašnjeg političkog lidera bivše OVK, Hašima Tačija i još trojice njegovih saradnika u kojoj se navode imena više od sto žrtava. Oznaka tajnosti je sa ovog dokumenta skinuta 27. februara.

Suđenje Tačiju i ostalima počinje 3. aprila.

Četvorica bivših lidera OVK nalaze se u pritvorskoj jedinici u Hagu od novembra 2020. godine, a sumnjiče se za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok