Vreme čitanja: oko 1 min.

Knežević: SANU spremna da se odazove pozivu na razgovor o KiM

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Mi smo spremni da se odazovemo i odazvali smo se pre dve godine pozivu koji je inicirao predsednik Republike. Akademija je poslala knjigu sa jednim brojem mišljenja i predloga", rekao je Knežević

  • 0
Zoran Knežević, SANU Foto: www.sanu.ac.rs

Novi predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Zoran Knežević izjavio je danas da je SANU spremna da se odazove pozivu na razgovor o Kosovu i Metohiji, dodajući da je nedavno na Odboru SANU za srpsko pitanje i Odboru za KiM pokrenuta raspava o trenutnom pregovaračkom procesu.

Knežević je za RTS rekao da se SANU već 150 godina bavi pitanjem KiM, uglavnom koristeći naučni metod i u okviru kompetencija koje ima.

"Mi smo spremni da se odazovemo i odazvali smo se pre dve godine pozivu koji je inicirao predsednik Republike. Akademija je poslala knjigu sa jednim brojem mišljenja i predloga", rekao je Knežević.

Istakao je da će učiniti sve da Akademiji obezbedi kontinuiet sa tradicijom koju baštini.

"Kontinuitet se sam po sebi nametnuo, jer je Akademija u poslednjih osam godina postala dobro uređena institucija u kojoj ima veliki broj aktivnosti", rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, za novo rukovodstvo je izazov da taj nivo održi i eventualno unapredi. "Nadam se da je iskustvo koje imamo i ja i moji saradnici neka vrsta garancije u našoj nameri da upravljamo na dobar način i da ćemo u tome i uspeti", dodao je predsednik SANU.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA