≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučević demantovao da šaljemo oružje Ukrajini: Srbija nije, niti će prodavati naoružanje zemljama konflikta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekome je očigledno cilj da uvuče Srbiju u taj sukob ali mi se dosledno držimo naše utvrđene politike, istakao je ministar odbrane Miloš Vučević

  • 30

Miloš Vučević, ministar odbrane, opet je demantovao takozvana saznanja britanske agencije Rojters koja je objavila navodne informacije iz tajnog dokumenta Pentagona da se Srbija obavezala na slanje oružja Ukrajini ili da je to već učinila.

On je istakao da je po ko zna koji put je objavljena laž da Srbija prodaje oružje Ukrajini. Nekome je očigledno cilj da destabilizuje našu zemlju i da je uvuče u konflikt u kome nećemo da učestvujemo.

- Više od deset puta smo demantovali te neistine i evo, učinićemo to opet. Srbija nije prodavala, niti će, oružje ukrajinskoj niti ruskoj strani, niti zemljama u okruženju tog konflikta. Nekome je očigledno cilj da uvuče Srbiju u taj sukob ali mi se dosledno držimo naše utvrđene politike - kazao je Vučević za Sputnjik.

Ministar kaže da naša država, naravno, prodaje oružje trećim stranama, koje su daleko od sukoba i nemaju nikakve veze sa njim:

"Uvek postoji mogućnost da se neko oružje na nekakav volšeban način nađe i na teritoriji konflikta, ali to apsolutno nikakve veze nema sa Srbijom. To je pitanje za one države koje ne poštuju međunarodne norme, ugovorne klauzule i uzuse poslovanja. Ponavljam, Srbija nije slala oružje Ukrajini i sve što je objavljeno na tu temu su neistinite spekulacije“, rekao je Vučević.

Britanska agencija je navela da je dokument obeležen oznakama "tajni" i NOFORN, što znači da je njegovo deljenje sa stranim obaveštajnim službama i vojskama zabranjeno.

U dokumentu, takođe, navodno piše da Srbija ima "političku volju i vojne kapacitete" da obezbedi oružje za Ukrajinu u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    12. april 2023 | 09:21

    Neistine koje se plasiraju su svakog dana sve ucestalije.

  • Ana

    12. april 2023 | 09:19

    Očigledno je da da je nikome cilj da destabilizuje Srbiju plasirajuci laži ovakve vrste.

  • Nina

    12. april 2023 | 09:21

    Svi znamo da je ovo laz..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA