≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Premijerka i funkcioneri Vlade Srbije čestitali Vaskrs

Vreme čitanja: oko 5 min.

Premijerka u čestitki ističe da "razumevanje, solidarnost i uvažavanje treba da ostanu osnov i temelj našeg društva i države, koja će samo zajedničkim naporima biti podjednako dobro mesto za život svih građana Srbije"

  • 79
Ana Brnabić portret Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Uskrs njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i vernicima koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

"Uskrs je praznik vere, optimizma, ljubavi i praštanja, i u tom duhu građanima koji slave ovaj najveći hrišćanski praznik želim da sačuvaju unutrašnji mir i neguju toleranciju u našem društvu bogatom različitostima", navela je premijerka u uskršnjoj čestitki.

U njenoj čestitki piše da "razumevanje, solidarnost i uvažavanje treba da ostanu osnov i temelj našeg društva i države, koja će samo zajedničkim naporima biti podjednako dobro mesto za život svih građana Srbije".

"U ime Vlade i u svoje ime, građanima Srbije čestitam Uskrs sa željom da praznik provedu u krugu najmilijih, porodice i prijatelja. Hristor vaskrese“, navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Ružić: Vaskrs simbol novog početka 

Ministar prosvete Branko Ružić podsetio je da je Vaskrs  simbol novog početka i praznik nade i ljubavi. Dan koji se proslavlja u krugu najmilijih i najbližih, s mirom u duši i ljubavlju u srcu.

- Neka nas ovaj sveti dan podseti na najveće vrednosti našeg društva, kao što su novo rađanje, zajedništvo, međusobno razumevanje i nesebično davanje. Radujmo se, praštajmo i poštujmo jedini druge. Hristos vaskrese!“, poručio je Ružić.

Vučević: Praznik pobede Života nad smrću

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je danas, povodom Vaskrsa, čestitku patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopu vojnom gospodinu Arseniju i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti.

"U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i svoje lično, srdačno Vam čestitam nastupajući Praznik nad praznicima koji za pravoslavni svet, kao i sve hrišćane, predstavlja Radost nad radostima – svesvetlo Hristovo Vaskrsenje", navodi se u čestitki patrijarhu Porfiriju.

"Uzdajući se u Vaše molitveno zastupništvo za sve pripadnike Vojske Srbije, molim se Vaskrslom Gospodu da Vama lično, sveštenstvu, monaštvu i svemu našem blagovernom Svetosavskom narodu podari duhovnu snagu i krepko zdravlje. Vaskrsli Bogočovek Hristos da Vas udostoji da i ubuduće bogomudro krmanite lađom naše Srpske pravoslavne Crkve na mnoge i blage godine. Želeći da u miru proslavimo Praznik Vaskrsenja Gospodnjeg, upućujem Vam pobedonosni pozdrav neprolazne radosti: Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse!" dodaje se u čestitki.

U čestitki episkopu Arseniju, Vučević mu je poželeo dobro zdravlje i duhovnu snagu, uz zahvalnost za sve što čini za vojno sveštenstvo i versku službu u Vojsci Srbije.

Vučević je, takođe, svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne vere, srdačno čestitao "praznik pobede Života nad smrću, Ljubavi nad mržnjom i Smisla nad besmislom – Vaskrsenje Sina Božjeg iz mrtvih". "Vama, blagovernim vojnicima, dičnim rodoljubima sposobnim i hrabrim potomcima besmrtnih ratnika slavne srpske hristoljubive vojske upućujem najtoplije čestitke i najiskrenije želje za blagoslov, uspeh i sreću, kako na ličnom i porodičnom planu, tako i u profesionalnom radu. Radost Praznika nad praznicima podelite sa svojim najbližima i prenesite svim ljudima dobre volje u duševnom miru i dobrom zdravlju, pozdravom koji je zauvek obradovao čoveka: Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse!" dodaje se u čestitki.

Siniša Mali: Vaskrs je prilika da se posvetimo bližnjima

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali u čestitki je poželeo svima da praznik koji simbolizuje pobedu života provedu u dobrom zdravlju i sreći, ispunjeni mirom i spokojem, navodi se u saopštenju Ministarstva.

"Vaskrs je vreme da se posvetimo bližnjima, ali i da pokažemo humanost, poštovanje, toleranciju i razumevanje prema svima koji su drugačiji i različiti. To je prilika da se podsetimo na hrišćanske vrednosti i ispunimo naša srca ljubavlju, dobrotom, praštanjem. Neka nas praznik nad praznicima nadahne mudrošću i ojača duh bliskosti i jedinstva kako bismo se lakše i bolje izborili sa svim izazovima i nedaćama pred kojima se nalazi naša zemlja i čitav svet", poručio je Mali.

Kako je dodao jedino zajedno, složni, negujući ljubav i gledajući unapred, možemo doprineti napretku i prosperitetu Srbije, a sve za dobrobit srpskog naroda. "Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse!", napisao je Mali u čestitki.

Dačić: Snaga Uskrsa nam je naročito potrebna danas 

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u čestitki je istakao da nam je snaga Vaskrsa naročito danas potrebna,

”Slavimo Vaskrs kao najveći simbol pobede života nad svim iskušenjima, kao praznik ljubavi i zajedništva. Snaga najvećeg hrišćanskog praznika nam je naročito potrebna danas, kada se i naš narod, ali i ceo svet suočavaju sa pretnjama našim najvišim vrednostima – miru, slobodi i spokojnom životu", naveo je Dačić u čestitki:

"Zato nam je poruka Vaskrsa da dobro i život uvek odnesu pobedu nad svakom nevoljom, nezamenljiva u našoj borbi da očuvamo mir i da našu zemlju i zajednicu učinimo još više složnom i naprednom. Svima koji praznuju Vaskrs želim mirne praznične dane, ispunjene ljubavlju prema porodici i bližnjima.

Kisić: Svaka porodica da bude ispunjena srećom, mirom i slogom

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić čestitala je Uskrs, sa željom da svaka porodica bude ispunjena srećom, mirom i slogom.

"Neka nas Uskrs sve zajedno podseti na najvažnije vrednosti svakog čoveka. Slaveći Hristovo vaksrsenje, iznova se podsećamo da su ljubav, praštanje i međusobno razumevanje bezvremenske vrednosti kojima svi težimo“, navodi se u čestitki.

Ministarka Kisić je građanima poželela da ovaj veliki praznik provedu u zdravlju i blagostanju, okruženi svojim najbližima i pozitivnim mislima.

Orlić: Nek nas Vaskrs ispuni nadom i verom

Vaskrs je čestitao i predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić, čestitku je uputio patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

U njoj se kaže:

"U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime, Vama, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima čestitam Vaskrs Sina Božijeg. Najveći hrišćanski praznik i ove godine čitav svet dočekuje suočen sa brojnim izazovima i iskušenjima: upravo zato i rešeni da našu slogu i naš mir čuvamo, mi delimo i zajedničku želju - da naše molitve za blagostanje i dobro svih nađu svoj put i budu uslišene, da nas Vaskrs ispuni nadom i verom, podseti na važnost čuvanja zajedništva i ljubavi među ljudima.

- Nalazeći snagu u neprolaznim vrednostima pravoslavlja, zasigurno ćemo, kao i do sada, nastaviti da budemo mudri, odgovorni, ali i odlučni: da na čvrstim temeljima koje smo postavili - svoju Srbiju gradimo dalje, na dobrobit svih naših građana i čitavog srpskog naroda. Hristos voskrese!"

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović poželeo je svima da im Vaskrs donese dobro zdravlje, mir i prosperitet.

"U susret Vaskrsenju Hristovom, simbolu pobede života, radosti i dobrog nad zlom, svim vernicima koji u nedelju proslavljaju praznik želim da ga provedu sa svojim najbližima, u ljubavi i toplini vere. Vođeni vrlinama sloge, praštanja i zajedništva, dokazali smo da, uprkos svim izazovima, imamo snagu i odlučnost da stvaramo uslove za još bolju budućnost naše Srbije i svih naših građana. Neka vam najveći hrišćanski praznik donese dobro zdravlje, duhovni mir i prosperitet. Srećan Vaskrs!"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA