≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpska Nora pouzdan artiljerijski sistem za koji u Evropi svi znaju: Vučić posle Granita 2023

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni su obišli i nove izviđačke borbene bespilotne letelice

  • 24
Granit 2023, Vojska Srbije Batajnica Foto: Mileta Mirčetić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da za srpsku samohodnu haubicu Nora znaju svi u Evropi i da je to fantastičan artiljerijski sistem, koji je pouzdan i relativno jeftin.

"Nora je pouzdano oružje koje razara sve na 40 kilometara. Mi ćemo da širimo domet na 70-75 kilometara. Ogromne kratere pravi, a greška je do 50 kilometara. Što zapravo znači da pogađa cilj", rekao je Vučić, dok je zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, premijerkom Anom Brnabić i predstavnicima Vojske Srbije, pokazao mađarskom premijeru Viktoru Orbanu šta sve poseduje srpska vojska tokom prikaza sposobnosti Vojske Srbije "Granit 2023" na aerodromu u Batajnici.

Predsednik je objasnio da su borbena oklopna vozila pešadije koja su izložena, a pored kojih je delegacija prošla, modernizovana u poslednjih nekoliko godina.

Oni su obišli i nove izviđačke borbene bespilotne letelice CH 95, koja je unapređena u odnosu na ranije verzije i može da ponose teret od 200 kilograma.

Takođe, obišli su i različite raketne siteme koje ima Vojska Srbije, kao što su ruski PVO sistem Pancir i kineski FK-3. Vojska Srbije prikazuje danas na aerodromu u Batajnici novu opremu i veštine svojih pripadnika, a tom prikazu "Granit 2023" prisustvuje državni vrh na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem.

(Telegraf.rs)

Video: Sirene, lomljavina stakla, dimne bombe: "Kobre" blokirale auto i za sekund uhapsile teroristu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA