≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brnabić o tragediji na Vračaru: "Ne možete reći da je sistem zakazao"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada nastavlja da radi na ovom slučaju

Ivica Dačić i  Ana Brnabić Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da smatra da ''sistem nije zakazao'' kada je reč o pucnjavi do koje je došlo juče u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' u Beogradu.

''Mislim da treba prestati sa tim floskulama, sistem zakazao, krivo je društvo, i slično. Svi dajemo komentar onako kako nam odgovara u datom trenutku. Često postoje primedbe na našu državu, suviše centralizovano, pa onda da nije dovoljno. Pa kada Ministarstvo prosvete da preporuku o korišćenju mobilnih telefona, kažu to je onda preporuka, a ne obaveza. Hoćemo odgovornost pa nećemo'', rekla je ona i ocenila da ''svi moramo da stanemo na loptu''.

Premijerka je izjavila da je od raznih ljudi, uključujući opozicione poslanike i eksperte, čula da treba da se u škole uvede školski policajac, obezbeđenje, i video nadzor, i dodala da je to sve već postojalo u školi u kojoj je došlo do pucnjave.

''To je bogata, dobra škola u centru Beograda, glavnog grada. Da li bi to nekoga zaustavilo? Pa, nažalost, ne. Kažu, niko nije pričao sa njim. Pa čak ni to nije tako. Da kažete, siromašna porodica, pa nadniče po ceo dan i ne mogu da pričaju, ali ne, otac je lekar, majka profesorka, mogli su njime da se bave'', rekla je Brnabić.

Ona je istakla da se ''nema pravilnosti'' i da se ne može reći: ''Evo, ovaj je zakazao''.

Istakla je da do sada nije bilo registrovanog vršnjačkog nasilja protiv lica koje je počinilo zločin.

''Ne možete da kažete da sistem nije reagovao. Ne možete da se uhvatite ni za šta'', rekla je ona i dodala da vlada nastavlja da radi na ovom slučaju, kao ida se istraga nastavlja, uključujući forenziku telefona i saslušanja oca dečaka koji je pucao.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić predložio 10 mera za sprečavanje tragedija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Una

    4. maj 2023 | 19:54

    Gradjani Srbije podrzavaju mere koje je Vlada donela danas zarad bezbednosti dece.

  • Tamo neki

    4. maj 2023 | 21:02

    Zalosno je to sta nam se desava, iskreno saucesce porodicama stradalih, ali kazu sistem. Ne opravdavam nikog, ali sta je sa onom nesrecnom decom koja su izvrsila suicid iz nama nikad poznatih razloga, ali nazalost ovo zlo je bumerang koji nam se vratio kad smo bili ubedjeni da kod nas sve super funkionise.

  • jovan

    4. maj 2023 | 20:08

    Mere su donete da se ovakvo nešto više nikada ne dogodi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA