≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lajčak: Nacrt upravljačkog tima važna polazna tačka za predstojeće razgovore

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lajčak je, sumirajući na Fejsbuku proteklu sedmicu, naveo da su strane na sastanku u Briselu preduzele važan i simboličan korak ka uspostavljanju ZSO

  • 1
Aleksandar Vučić Miroslav Lajčak Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograd i Prištine Miroslav Lajčak20 izjavio je da nacrt statuta Zajednice srpskih opština (ZSO), koji je predstavio Upravljački tim na sastanku u Briselu 2. maja, nije konačan, ali da je važna polazna tačka za predstojeće razgovore na nivou glavnih pregovarača.

Lajčak je, sumirajući na Fejsbuku proteklu sedmicu, naveo da su strane na sastanku u Briselu preduzele važan i simboličan korak ka uspostavljanju ZSO.

Pozdravio je prihvatanje deklaracije o nestalim licima i ocenio da će to ne samo pomoći njihovim porodicama da pronađu mir već i unaprediti normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    8. maj 2023 | 10:57

    ovaj Lajčak nema facu da nekog pomiri ili ubedi.previše izgleda prefinjen kao samo za modnu reviju. Izgleda sa onim naočarima kao neko u koga nesme se imati poverenja nikako .treba ga zameniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA