Vreme čitanja: oko 2 min.

Mirović: Napreduju radovi na izgradnji sportske hale u Novom Kneževcu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Projektom je predviđena izgradnja objekta površine 2.163 kvadratna metra, kapaciteta 450 sedećih mesta, namenjenog za rukomet, košarku, odbojku, tenis, borilačke i druge sportove

  • 0
Igor Mirović, Novi kneževac Foto: vojvodina.gov.rs

Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, obezbedila sredstva za izgradnju sportske hale u Novom Kneževcu s obzirom na to da je ovo jedna od pet opština u Vojvodini koje nemaju halu. Reč je o projektu vrednom 638,7 miliona dinara“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova.

Projektom je predviđena izgradnja objekta površine 2.163 kvadratna metra, kapaciteta 450 sedećih mesta, namenjenog za rukomet, košarku, odbojku, tenis, borilačke i druge sportove.

Pored sportskih terena, planirana je i izgradnja tribina za gledaoce, portirnice sa biletarnicom, lekarske sobe, teretane, svlačionice sa pripadajućim kupatilima, kao i tehničkih i pomoćnih prostorija.

„Želimo da ovo mesto opstane iako poslednjih godina, pa i decenija, beležimo negativne demografske trendove. Pripremamo projektnu dokumentaciju za izgradnju sportskih hala i u drugim opštinama – Titel, Sremski Karlovci i Irig. Posebno moramo da radimo u budućnosti, da dovedemo preduzeća kako bi ljudi ovde pronašli radna mesta i ostali u svojoj sredini“, istakao je predsednik Mirović.

Mirović je obišao i Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti „Sveti Vračevi“, gde su u toku pripreme za adaptaciju objekta Psihijatrije 2, u kome se nalazi odeljenje gde se leče pacijenti oboleli od bolesti zavisnosti. Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, obezbedila 100 miliona dinara za finansiranje radova na adaptaciji ovog objekta.

Projektom je predviđena zamena svih dotrajalih unutrašnjih podova, zidova, plafona i stolarije, izrada termoizolacije na fasadi, zamena krova i parterno uređenje. U toku je priprema dokumentacije za raspisivanje javne nabavke za izvođača radova, kao i za stručni nadzor nad izvođenjem radova.

„Očekujem da ćemo tokom leta započeti rekonstrukciju ovog objekta. U razgovoru sa upravom bolnice postignut je dogovor da obezbedimo sredstva i za nove krevete i dušeke, kao i za jedno sanitetsko vozilo koje je neophodno za prevoz pacijenata na preglede u druge bolnice, a plan nam je da u narednoj godini izdvojimo novac za uređenje infrastrukture u krugu bolnice“, naglasio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, Pokrajinska vlada nastaviće da radi i na drugim projektima u ovoj opštini.

„Pokušaćemo da obezbedimo novac za asfaltiranje velikog broja ulica u kneževačkoj opštini. Ima dosta posla, počeli smo sa sportskom halom, i borimo se na sve načine da Novi Kneževac opstane i da se razvija“, dodao je Mirović.

Predsednik Opštine Radovan Uverić izjavio je da je projekat izgradnje sportske hale veoma značajan.

„Realizacijom ove investicije biće stvoreni uslovi za profesionalno bavljenje sportom“, rekao je Uverić i izrazio zahvalnost Pokrajinskoj vladi na podršci za rekonstrukciju paviljona Specijalne bolnice.

Obilasku opštine Novi Kneževac prisustvovali su i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA