Vreme čitanja: oko 1 min.

Petković i Lajčak o tenzijama koje na severu KiM podiže Kurti: Odgovornost za izazivanje kriza je na Prištini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Petković je na svom Instagramu napisao da je izrazio zabrinutost zbog svakodnevnog institucionalnog i svakog drugog nasilja koje nad srpskim stanovništvom sprovodi režim iz Prištine

  • 1
Petar Petković Kancelarija za Kosovo i Metohiju KIM Foto: Telegraf.rs

O predstojećoj rundi dijaloga u Briselu, kao i političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji danas su razgovarali direktor Kancelarije za Kim Petar Petković i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, sa posebnim osvrtom na tenzije koje u četiri opštine na severu podiže Aljbin Kurti.

Petković je na svom Instagramu napisao da je izrazio zabrinutost zbog svakodnevnog institucionalnog i svakog drugog nasilja koje nad srpskim stanovništvom sprovodi režim iz Prištine, kao i zbog nerazumnih, jednostranih akcija albanskih političara koje prete da ugroze mir, posebno u svetlu pokušaja da nasilno preuzmu opštine na severu KiM, ali i pokušaja protivpravne eksproprijacije i otimanja srpske zemlje, do jednostranog raspuštanja Upravljačkog tima za ZSO.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by др Петар Петковић (@petarpetkovic.kim)

- Beograd niti želi, niti povlači poteze koji mogu da dovedu do tenzija i novih kriza na terenu, već će nastaviti da čuva mir i stabilnost kao najveće vrednosti, a jedina odgovornost za izazivanje kriza jeste na Prištini. Uprkos svim izazovima, sačuvaćemo naš narod na Kosovu i Metohiji - napisao je Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA