≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najviše oružja predala ova tri grada: Zolje, snajperske puške, mitraljezi, ima i granata

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ponosan sam na ovu akciju i rezultate, to je važno zbog veće sigurnosti naših građana", naveo je Vučić

  • 69
DUVANIŠTE VUČIĆ ORUŽJE Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

U pratnji ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i pripadnika MUP Srbije, predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Duvaništu, nedaleko od Smedereva prikazu neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, koje su od 8. maja građani predali policijskim stanicama.

Predsednik Vučić je potvrdio da je država odlučna da sprovede svoju odluku i da će građanima do 8. juna biti omogućeno da bez posledica predaju svo neprijavljeno oružje, municiju i eksplozivne naprave, ali posle tog roka, prema rečima predsednika, biće primenjene represivne mere za držanje neprijavljenog oružja i municije.

"Do jutros je prikupljeno oko 13.500 komada naoružanja, ponosan sam na ovu akciju i rezultate, to je važno zbog veće sigurnosti naših građana", naveo je Vučić.

Predate i zolje, snajperske puške, mitraljezi...

- Od više od 2.000 komada municije, 1.750 je ručnih granata i bombi i zolji, a to su ručni bacači koji služe za uništavanje tenkova. Imali smo i snajperske puške i mitraljeze - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, u apsolutnim brojevima najviše je prikupio Beograd, a proporcionalno broju stanovnika najviše Sremska Mitrovica, pa Šabac pa Novi Sad.

"Tu ima mnogo naših ljudi proteranih iz Krajine. Ovo je naša trajna akcija. Do 8. juna za nelegalna oružja bez ikakve odgovornosti, a posle 8. juna država će represivno reagovati i kazne će biti velike jer idemo u izmene Krivičnog zakona - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Nema te sile koja je jača od države

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    14. maj 2023 | 10:31

    Svaki posten covek pozdraviće ovaj cin

  • Tina

    14. maj 2023 | 11:24

    Odakle građanima toliko teškog naoružanja? Strašno! Svako ko ima i malo savesti predaće svoje nelegalno oružje i naoružanje!

  • Sanja

    14. maj 2023 | 11:44

    Vidi se da su mere delotvorne i da daju rezultate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA