Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić u dvodnevnoj poseti Čikagu, povodom uspostavljanja direktnog leta iz Beograda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić je istakao da je Srbija jedina zemlja u ovom delu Evrope koja direktno leti ka dve destinacije u SAD

  • 1
Goran Vesić, Edin Forto Foto: Marko Jovanović

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić boraviće u dvodnevnoj poseti Čikagu, ka kome će sutra, posle tri decenije, iz Beograda direktno poleteti avion "Er Srbije".

Putnike će sutra ujutru, sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" ispratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD Kristofer Hil.

Na čikaškom aerodromu O’Hare biće priređen doček aviona iz Beograda, a zatim će uslediti i svečanost povodom prvog leta na kojoj će se ministar Vesić obratiti.

Vesić će se, tokom boravka u Čigaku, sastati sa gradonačelnikom Brendonom Džonsonom, a razgovaraće se i sa privrednicima, kojima će predstaviti investicione potencijale Srbije.

Uoči posete, ministar Vesić je istakao da uvođenje direktnog leta za Čikago, posle 30 godina, potvrđuje ekonomski razvoj Srbije, kao i uspon odnosa naše zemlje sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Vesić je istakao da je Srbija jedina zemlja u ovom delu Evrope koja direktno leti ka dve destinacije u SAD.

"U slučaju malih zemalja, poput Srbije, to nije samo deo transportne, već i spoljne politike", ukazao je Vesić.

Ministar Vesić je istakao da je Beograd "posle tri decenije, zahvaljujući razvoju Er Srbije, postao mesto sa ne samo stanovnici Srbije već i čitavog regiona lete u svet".

"Mi tako vidimo ulogu Srbije u regionu. Da se zajedno sa svojim susedima povezujemo sa svetom, da se svi ekonomski razvijamo i obezbeđujemo bolji život za naše ljude", poručio je Vesić.

Naveo je i da su sve karte rasprodate do kraja juna ka Beogradu iz Čikaga, gde živi brojna srpska dijaspora, te da su "spojena dva velika srpska grada".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA