≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vladimir Goati na čelu PUPS-a u Beogradu: Prioritet poboljšanje kvaliteta života i vraćanje dostojanstva

Vreme čitanja: oko 2 min.

Konstitutivnu i izbornu sednicu Gradskog odbora je vodio po ovlašćenju Izvršnog odbora potpredsednik partije Stefan Krkobabić

  • 11
PUPS izbor Vladimira Goatija Foto: PUPS

Konstitutivna i izborna sednica Gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbija - Solidarnost i pravda održana je u Beogradu, a za predsednika je izabran prof. dr Vladimir Goati. Izbornoj skupštini prisustvovao je predsednik PUPS-a Milan Krkobabić.

Novoizabrani predsednik Vladimir Goati naglasio je da će zadatak PUPS- a u Beogradu biti permanentno poboljšanje socijalno ekonomskog položaja penzionera, ali i svih drugih ranjivih socijalno ugroženih grupacija.

- Poboljšanje kvaliteta života je prioritet, ali isto tako i vraćanje dostojanstva, ličnog i porodičnog - kazao je prof. dr Goati.

Milan Krkobabić, lider PUPS-a je istakao da  Novi Gradski odbor i novi ljudi u rukovodstvu imaju jedan jedini zatatak, a to je da se dosledno bore za vitalne interese svih onih koji žive od svog tekućeg i minulog rada, penzionere, poljoprivrednike, proletare - zaposlene:

- Dosledno i bez kompromisa.

Konstitutivnu i izbornu sednicu Gradskog odbora je vodio po ovlašćenju Izvršnog odbora potpredsednik partije Stefan Krkobabić.

Za potpredsednike Gradskog odbora PUPS izbarani su: Mira Jovanović, Rista Kostov i Aleksandar Đukić. Izabran je i Nadzorni odbor.

Izbornoj skupštini su prisustvovali i akademik Dragan Škorić, predsednik Akdemiskog odbora za selo (SANU) i brojni gosti

Na skupu je istaknuto da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, kome je punu podršku dao predsednik Republike Aleksandar Vučić, a čime se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, ali i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

Nastavlja se i zalaganje za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.

PUPS - Solidarnost i pravda snažno zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija u iznosu ne manjem od 100 evra. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Zalaganje za zaposlene nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u zemljama iz kojih te kompanije dolaze, pre svega kroz korporativne ugovore, ali i participiranje u dobiti preduzeća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA