≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posebna sednica Skupštine, na dnevnom redu izveštaj o bezbednosnoj situaciji nakon masovnih ubistava

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četvrtu posebnu sednicu Narodne skupštine sazvao je predsednik parlamenta Vladimir Orlić, a biće održana u Velikoj sali Doma Narodne skupštine

  • 18
Zgrada skupštine, Skupština republike Srbije Foto: Nikola Tomić

Četvrta posebna sednica Narodne skupštine zakazana je za danas u 15 časova. Na sednici će se, između ostalog, razmatrati Izveštaj o bezbednosnoj situaciji u Srbiji nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i na području Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, koji je podnela Vlada Republike Srbije.

Pored toga, na dnevnom redu će se naći i Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje, podseća RTS.

Pored toga, na dnevnom redu će se naći i Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo narodni poslanik Radomir Lazović.

Četvrtu posebnu sednicu Narodne skupštine sazvao je predsednik parlamenta Vladimir Orlić, a biće održana u Velikoj sali Doma Narodne skupštine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    18. maj 2023 | 10:57

    Država probleme rešava u institucija,a ne na ulicama.

  • Jeca

    18. maj 2023 | 10:54

    Država će sve uraditi kako bi smanjila vršnjačko nasilje

  • Ljiljana

    18. maj 2023 | 08:33

    Država je propisala meru o predaji oružja, koja se pokazala izuzetno dobrom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA