≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brnabić: Parlament mesto za razgovor, nije vreme za političke podele

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kao predsednica vlade, sedeću ovde, odgovarati na pitanja narodnih poslanika i raspravljati koliko god treba – o bezbednosnoj situaciji pre i posle ovih tragedija", navela je Brnabić

  • 46
Ana Brnabić, Vlada Srbije Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvuje na sednici Skupštine Srbije, na kojoj će biti razmatran Izveštaj o bezbednosnoj situaciji u Republici Srbiji nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i na području Smedereva i Mladenovca - u Malom Orašju i Duboni, saopštila je Vlada Srbije.

- Kao neko ko duboko veruje u demokratske vrednosti, verujem da je Narodna skupština pravo mesto za razgovor o svim temama, a ne performanse, a posebno o temama koje su ovako teške i ovoliko važne za naše društvo i za naše građane.

- Kao predsednica vlade, sedeću ovde, odgovarati na pitanja narodnih poslanika i raspravljati koliko god treba – o bezbednosnoj situaciji pre i posle ovih tragedija, o merama koje smo preduzeli, o očekivanjima od ovih mera i dokle smo stigli sa njihovom implementacijom, saslušaću sa pažnjom i uvažavanjem svaki dodatni predlog mera kako bi deca (iznad svega i svih), ali i svi građani Srbije bili bezbedniji, osećali se bezbednije i kako bi svi zajedno, a ne podeljeno po političkim i svakim drugim linijama, kao što su to radile mnoge druge zemlje nakon sličnih tragedija, bez politizacije (ako je to ikako moguće) radili na predlozima kako da, kao društvo, nastavimo dalje.

- Mislim da ovo nije vreme za političke podele i volela bih da ih nije bilo, iako nažalost i danas, sada, vidim da neki žele da koriste ovo na najgrublji i najbanalniji način za podele. Mislim da je Skupština jedini forum u kome ozbiljni i odgovorni političari treba da raspravljaju o merama koje kao društvo preduzimamo. Izneću sada samo ukratko pregled bezbednosnih mera pre tragedija - sa posebnim akcentom na škole.

Predsednica Vlade je počela izlaganje tako što je još jednom izjavila saučešće porodicama.

- Ja neću ići u dalje detalje izveštaja koji je dostavljen narodnim poslanicima, tu sam za sva pitanja i pojašnjenja, a iskreno želim da tokom ove rasprave čujemo predlog dodatnih mera za podizanje bezbednosti građana u našoj zemlji, smanjenje nasilja, kao i smanjenje poziva na nasilje, a čuli smo ih toliko u posledljih nekoliko dana, zatim smanjenje tenzija u društvu, ali i zamerke na konkretne mere koje preduzimamo i koje smo preduzeli - navela je ona.

- Žao mi je što se deo opozicije danas, kao što smo videli na početku ovde sednice, odlučio za performans, a ne za razgovor povodom najtežih tragičnih tema koje smo imali u društvu.

- Ponoviću da želim da tokom ove rasprave čujemo predlog dodatnih mera za podizanje bezbednosti građana u našoj zemlji. Mislim da ćemo time poslati pravu poruku našim građanima i mislim da se borba protiv nasilja ne vodi na Gazeli, nasiljem nad svim drugim građanima kojima uskraćujemo pravo na slobodno kretanje, tj. kojima se uskraćuje pravo na slobodno kretanje, već se vodi rečima, u Skupštini, pred očima svih građana naše zemlje - rekla je Ana Brnabić.

(Telegraf.rs)

Video: U Čačku stabilna situacija što se tiče vodotokova prvog i drugog reda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    18. maj 2023 | 17:25

    Naravno za podelu ljudi nema mesta nigde.

  • Boris

    18. maj 2023 | 17:29

    Ako se neko ponasa i savrseno radi svoj posao onda je to Ana Brnabic! Zena je krajnje profesionalna i ozbiljno pristupa resavanju problema.

  • gagi

    18. maj 2023 | 18:46

    Sramota kakav je cirkus napravila ova opozicija i ako su ozbiljne teme na dnevnom redu skupštine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA