≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Treći protest "Srbija protiv nasilja"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Skup je počeo ispred parlamenta

protest Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Treći protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije počeo je ispred Skupštine Srbije oko 18h. Deo učesnika ostao je večeras na autoputu ispred beogradske Arene i Sava Centra gde je saobraćaj i dalje u prekidu u jednom delu.

Saobraćaj je uspostavljen na Gazeli i u Ulici Kneza Miloša, kao i na Brankovom mostu.

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović rekao je večeras da se ljudi polako razilaze i da niko nije očekivao da svi ostanu, ali da ih ima dovoljno da se, kako je rekao, "nastavi borba do ispunjenja zahteva" i pozdravio sve koji su učestvovali. Organizatori su rekli da će okupljanje nastaviti kod pumpe u blizini Sava centra.

Okupljeni su na nadvožnjaku kod Sava centra razvili transparent "Srbija protiv nasilja", a na kome su navedeni i mediji poput Pinka, Kurira TV Hepi, Alo, Informer. Na večerašnjem protestu mogli su se čuti i povici kojima se tražila ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako javlja Tanjugov izveštač, došlo je i do tuče između okupljenih. Prema informacijama izveštača, jedna osoba je povređena, a intervenisala je i Hitna pomoć. Zatim, dogodila se još jedna tuča, javlja dalje Tanjug, kada je jedan od aktera bio i predsednik pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović.

Učesnici protesta, koji su iz ulice Kneza Miloša došli do "Gazele" kretali su se zatim ka Novom Beogradu, pa su se upitoli ka Brankovom mostu.

Među prisutnima su i Zlatko Kokanović, jedan od vođa protesta poljoprivrednika, kao i raščinjeni monah Antonije. Na protestu su i poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević, šef poslaničke grupe "Moramo-Zajedno" Nebojša Zelenović, predsednik pokreta "Srce" Zdravko Ponoš, predsednik pokreta "Kreni-Promeni" Savo Manojlović, predsednik "Pokreta za preokret" Janko Veselinović, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, kao i bivši poslanik Srđan Nogo i nekadašnji ministar Velimir Ilić.

Okupljenima se ranije bratila poljoprivrednica iz Pećinaca Jelena Mihajlović.

Zahtevi dela opozicije su, između ostalog, smena članova REM-a, ukidanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, kao i smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nele

    19. maj 2023 | 19:31

    I koliko nas ima 😀😀😀😀 sve sto mogu da vam kazem da je 5 oktobar bila decija sala u odnosu koliko nas danas ima.A sta misli te 100 150 hiljada ma ne 9000 hostaplera 😎

  • Stevan

    19. maj 2023 | 19:01

    Nasilnici obicni.

  • Trisa

    19. maj 2023 | 20:53

    Ovo su obicni nasilnici i nista vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA