≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Vučić posetio OŠ "Vladislav Ribnikar"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Upisao sam se u knjigu žalosti, obišao mesto zločina. Užasno je, jeziva tragedija, rekao je predsednik

  • 46
Aleksandar Vučić Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras, gostujući u dnevniku RTS, da je tokom prethodnih dana posetio Osnovnu školu Vladislav Ribnikar, u kojoj se 3. maja dogodio masakr.

"Ja sam posetio školu, ali samo nemam potrebu da se nekom pravdam. Nisam vodio kamere sa sobom danas, videli su me bez kamere bez ičega. Bili su ljudi iz bezbednosti, bila je direktorka škole, nekoliko nastavnika. Upisao sam se u knjigu žalosti, obišao mesto zločina. Užasno je, jeziva tragedija... Ali nemam potrebu da se pravdam nekome ko misli da ima monopol na bol i tugu. Niti da objašnjavam nekome da sam normalan čovek, i to nekome, jer ima troje dece i da sam noćima koliko plakao i borio se da donesemo mere i nešto promenimo", rekao je predsednik gostujući na RTS.

Predsednik je rekao da je svakome pojedinačno uputio saučešće i da svakog dana razgovara svaki dan o tome šta može da se preduzme.

"Kako da koordinišemo hiljade službi, šta je to što možemo da preduzemo...", rekao je predsednik.

Govoreći o mogućnosti zatvaranja škole, predsednik je rekao da deo roditelja i misli tako, deo roditelja i dece ne misli tako.

"Veći deo ne misli tako, ali šta god roditelji kažu mi smo spremni da učinimo. Ja sam bio šokiran, ja razumem roditelje koji traže da mu deca tu ne idu. Meni to ne izlazi iz glave", rekao je Vučić ali je dodao da deca moraju da idu u školu.

"Deca moraju da nastave da žive. Deca to nekada i lakše preguraju nego odrasli. Postoje stručna lica koji o tome odlučuju ne ja ja. Ono što oni kažu, stručnjaci i roditelji, mi ćemo to da uradimo", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije rekao da mora da se gleda kako ćemo dalje.

"Škola mora da se nastavi, da li na ovom ili drugom mestu, recite uradićemo. Za nas je važno da smo krenuli u veliku akciju oduzimanja oružja".

Predsednik Srbije pričao je i o svojoj današnjoj poseti Malom Orašju i Duboni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Angelina

    23. maj 2023 | 20:05

    Snažno podržavam njegovu odlučnost u borbi protiv kriminala.

  • Dragan

    23. maj 2023 | 20:10

    Ovo je odgovor svima koji vređaju, naš Aleksandar Veliki ima uvek primeren odgovor.

  • Nikola

    23. maj 2023 | 21:57

    Skola mora i treba nastaviti sa radom, ukljucice se strucne sluzbe, psiholozi kako bi deci pomogli da na najbezbolniji nacin prevazidju ovu tragediju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA