Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić demantuje medijske navode o poseti Moskvi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dačić je napomenuo da nije prisustvovao konferenciji u Moskvi, niti je za nju primio poziv

  • 0
Svečano otvaranje legata Velimir Bata Živojinović Jugoslovenska kinoteka 90 godina rođenja Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Povodom brojnih medijskih napisa o navodnom boravku u Moskvi 24. maja i učešću na plenarnoj sednici 11. Međunarodne bezbednosne konferencije, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je na današnjoj konferenciji za štampu u Ministarstvu spoljnih poslova da nije prisustvovao konferenciji u Moskvi, niti je za nju primio poziv, kao i da nema mesta insinuacijama da je tajno putovao u Rusku Federaciju.

"Ja nigde ne idem tajno. Ja sam ministar spoljnih poslova, ja ne mogu da odem tajno", izjavio je ministar Dačić, dodavši da putovanja visokih državnih zvaničnika podrazumevaju i niz bezbednosnih mera, zbog kojih je praktično nemoguće putovati inkognito.

Šef srpske diplomatije rekao je i da nema razloga da ne najavljuje svoja putovanja.

"Ako treba da idem na neki sastanak, uvek ću to reći, bilo da je u pitanju Njujork, ili je to Brisel, da li je u pitanju Moskva, Peking ili bilo šta drugo",  objasnio je Dačić.

Ministar je iskoristio priliku i da skrene pažnju na fenomen lažnih vesti, dodajući da one ne dolaze samo iz jednog centra.

"Ko god stigne, on poseje poneku lažnu vest. I baš zato i hoću da vam jasno kažem da Srbija nema nikakvu tajnu agendu, mi imamo naše zvanične državne organe koji ne kriju gde idu."

"Zašto bi neko učestvovao tajno na javnom sastanku", upitao je ministar, zaključivši da su sa pomenutog skupa objavljene i fotografije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA