≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američki senator Marfi održao konferenciju u Beogradu: Ekonomsko partnerstvo Srbije i SAD se pojačava

Vreme čitanja: oko 1 min.

Senator Marfi u poseti je Srbiji od 24. do 26. maja

  • 4
Ambasada USA, Beograd, senator Marfi Foto: Telegraf

Američki senator Kris Marfi održao je konferenciju za medije u Ambasadi SAD-a, u Beogradu.

Zahvalio se Kristoferu Hilu i timu na dobrodošlici.

- Drago mu je što sam opet u Beogradu, volim da delim iskustva u Beogradu. SAD i Srbija imaju dobar odnos i nastaviće da grade takve odnose. Ekonomsko partnerstvo se pojačava - poručuje Marfi. 

Kako je naveo, žele da se Srbija pridruzi SAD i Evropi u sankcijama Rusiji.

- Ono što je Rusija učinila je neprihvatljivo. Odlučili su da targetiraju decu, civile, domove. To se prelilo na ceo svet i pokušaćemo da preduzmemo sve mere da sukob ne eskalira. Poštujem Vučićevu odluku da ne želi da uvede sankcije, ali se nadam da je budućnost Srbije sa EU i da je povezana sa SAD -  istakao je.

Zajedno sa kolegom, senatorom Gerijem Petersom iz Mičigena, senator Marfi u poseti je Srbiji od 24. do 26. maja.

Tokom boravka sastaće se sa srpskim zvaničnicima, predstavnicima civilnog društva i poslovnim liderima kako bi razgovarali o aktuelnim političkim i ekonomskim temama, sa ciljem jačanja saradnje Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ана

    25. maj 2023 | 15:57

    НЕ БОЈ СЕ, САМО ВЕРУЈ (Лк. 8, 50) Политика нас више не занима само у Господа Бога нашег уздамо. НИКОМЕ СЕМ ГОСПОДУ НЕ ВЕРУЈЕМО

  • Гаврило

    25. maj 2023 | 15:58

    НАРОД ВИШЕ НЕ ИДЕ НИ ЛЕВО НИ ДЕСНО САМО ПРАВО ЈЕДИНИМ СИГУРНИМ ПУТЕМ ГОСПОДЊИМ ОСТАЛО ПРОПАСТ

  • Nebojša

    25. maj 2023 | 17:39

    Marfijev zakon: Ako Srbima nesto pripada, nece im se dati. Ako je nesto Srpsko, nece dugo biti, bice im oteto. Ako Srbi imaju premijera koji kaze da ako otmu Kosovo i Metohiji, onda pitanje republike Srpske nije zatvoreno, dogodice se 12.mart ZAMISLITE MARKA ĐURIĆA DA RADI U USA, STA RADE MARFI I HIL U SRBIJI? ZAMISLITE BILO KOG SRPSKOG AMBASADORA U EU, DA POZIVA, PROZIVA njihovog predsesnika vlade ili drzave i da se tako sastaje s njima i da im prica o ljudskim pravima, prekomernoj upotrebi silei slobodi medija? Da li smo onda nezavisni ili na povocu odlucite sami. Da li vas lazu kada kazu da vodimo nezavisnu politiku i da nismo banana drzava koju vode njihove marionete, koje su SKORO SVE NASE DEVIZNE REZERVE PREBACILI U STRANE BANKE da nam daju po 0,1% a nas zaduzuju po 5% do 6% kamate. Vratite pare u Srbiju i pokrenite domacu PRIVREDU I POLJOPRIVREDU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA