Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojska Srbije do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naglašeno je da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova

  • 78
Kosovo Leposavić Kosovska policija neredi, Aleksandar Vučić Foto-kolaž: Tanjug/AP, Tanjug/Miloš Milivojević

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, posvećena najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, održana je danas u zgradi Generalnog Sekretarijata predsednika Republike.

"Zbog brutalne primene sile od strane Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, oružane snage Republike Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti. Tokom sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost dogovorene su sve neophodne bezbednosne aktivnosti u cilju snaženja odbrambenih kapaciteta Republike Srbije", navode iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Naglašeno je da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašćen je da održava direktan kontakt sa komandantom KFOR, u pokušaju da obezbedi da KFOR/NATO ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda", dodato je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Vučević: "Izdata naredba da se stepen borbene gotovosti Vojske Srbije podigne na najviši nivo"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    27. maj 2023 | 11:36

    Vojsci je i uloga da stiti interese gradjana Srbije, tako da ce ostati na polozajima do daljnjeg. Komandan je Aleksandar Vucic a njemu je KiM svetinja, pa Kurti neka razmisli sta ce dalje da radi.

  • Jelena

    27. maj 2023 | 11:35

    Srbiji je jedini cilj da zaštiti svoje gradjane na KiM.

  • Daksi

    27. maj 2023 | 11:55

    Nedamo srbiju i srpski narod kakve god veroispovesti i nacionalnosti oni bili moraju da shvate da zive na srpskoj zemlji srbiji i imaji ista prava ko i srpski narod ako to ne shvata ko neslusa pesmu slusa ce oluju ovog puta bice veoma glasna zivela srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA