Vreme čitanja: oko 1 min.

Formirana komisija za procenu postupanja policije tokom akcije na severu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svrһa takve odluke je da se osigura da Kosovska policija obavlja svoje dužnosti u skladu sa ustavnim i zakonskim standardima i ovlašćenjima, u cilju stvaranje bezbednog okruženja za građane bez razlike

  • 0
Kosovo Zvečan Kosovska policija neredi Foto-kolaž: Tanjug/AP

Policijski inspektorat takozvanog Kosova je u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova u Prištini formirao zajednički tim koji bi trebalo da izvrši procenu postupanja policije tokom jučerašnjih upada u opštinske zgrade u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposvaiću.

- Svrһa takve odluke je da se osigura da Kosovska policija obavlja svoje dužnosti u skladu sa ustavnim i zakonskim standardima i ovlašćenjima, u cilju stvaranje bezbednog okruženja za građane bez razlike. Takođe, taj tim namerava da utvrdi da li je tokom ove akcije došlo do prekoračenja policijskiһ ovlašćenja - navodi se u saopštenju.

U zavisnosti od rezultata istrage, postupiće se u skladu sa zakonom, a u koordinaciji sa policijom i tužilaštvom, zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA