Vreme čitanja: oko 1 min.

Hadžiu: Vlada prekršila sva obećanja, izbori na Kosovu za pet meseci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na osnovu svega što se dešava u Skupštini Kosova, Hadžiu smatra da će biti još poslanika koji će napustiti poslaničku grupu Samoopredeljenja

  • 0
Bekim Hadžiu Foto: Facebook/Bekim Haxhiu

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Hadžiu ocenio je da je aktuelna kosovska vlada prekršila sva obećanja koja je dala prilikom dolaska na vlast, kao i da je njen mandat obeležio niz neuspeha, zbog čega će, kako kaže, na Kosovu za oko pet meseci ponovo biti održani parlamentarni izbori.

Hadžiu navodi da vlada ne uspeva da obezbedi većinu u Skupštini, kao i da postoje duboka neslaganja unutar poslaničke grupe Samoopredeljenje, piše Ekonomija onlajn, a prenosi Kosovo onlajn.

Na osnovu svega što se dešava u Skupštini Kosova, Hadžiu smatra da će biti još poslanika koji će napustiti poslaničku grupu Samoopredeljenja.

- Videli ste i prilikom izglasavanja nekih zakona da je predsednik poslaničke grupe trčao da moli poslanike da glasaju za zakone koje je donela vlada. Postoji neslaganje unutar poslaničke grupe Samoopredeljenja. Imamo nekoliko odlazaka poslanika iz te stranke, očekujte da će biti i drugih odlazaka -, rekao je Hadžiu.

Hadžiu kaže da je Samoopredeljenje prekršila sva obećanja, ističući da nema legitimitet da vodi državu.

- Stranka koja je došla na vlast sa pretpostavkom promene, sa nekom vrstom nade koju su pokušali da predstave, izgleda da nema glasove čak ni da donese suštinske, elementarne zakone koji su potrebni. Nemaju legitimitet da ostanu na vlasti, jer su prekršili sva obećanja - rekao je Hadžiu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA