≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hil: Briselski dijalog je jedini put napred, strane da se uzdrže od akcija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istakao je da lideri obe strane treba hitno da usmere svoje napore

  • 8
Izložba, Prajd info centar, Kristofer Hil Foto: Nikola Tomić

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da je Briselski dijalog jedini put napred i pozvao Beograd i Prištinu da se odmah uzdrže od akcija koje podstiču tenzije ili podstiču sukob.

On je to naveo sinoć, u pisanom saopštenju dostavljenom Tanjugu i dodao da je to ono na šta lideri obe strane treba hitno da usmere svoje napore.

Hil je dodao i da je bio u kontaktu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi sa njim razgovarao o dešavanjima na severu Kosova i njihovom potencijalnom uticaju na budućnost Srbije.

- Nasilje nikada nije prihvatljivo i vodi samo ka još većem nasilju. Taj ciklus se mora zaustaviti jer preti da poništi godine teško stečenog napretka. Izražavam solidarnost sa vojnicima KFOR-a koji su ranjeni u misiji očuvanja mira i hrabrim novinarima koji su povređeni u obavljanju svog važnog posla - rekao je Hil.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mica

    30. maj 2023 | 09:00

    Ko ovde treba da se suzdrži ?Dal je moguće da ste slepi od očiju,da ta demokratija koju Vi propagirate,nema veze sa mozgom.

  • Hogar

    30. maj 2023 | 08:43

    RATNI ZLOCINAC HIL.OPET STITI SVOJE TERORISTICKO CEDO KURTIJA

  • Branka

    30. maj 2023 | 08:38

    Hil je ponovo došao da dovrši započeto i evo uspeva vrlo brzo. Opet Srbi krivi iako su goloruki u odnosu na špalir ispred njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA