≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jezive povrede Srbina na kojeg je pucala ROSU iz kalašnjikova: Galjak i dalje u teškom stanju

Vreme čitanja: oko 3 min.

Galjak je primio 4 jedinice krvi i pod medicinskim nadzorom je od 24 sata - rekao je dr  Elek za Telegraf.rs

  • 16
Dragisa Galjak Foto: Privatna arhiva

Dragiša Galjak jedan od trojice najteže povređenih Srba u jučerašnjim sukobima na KiM i dalje je na intenzivnoj nezi i njegovo zdravstveno stanje je još zabrinjavajuće i teško rekao je jutros za Telegraf.rs dr Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Sa fotografijama, na kojima su njegove povrede, jasno je koliko su ozbiljne.  On je kako je juče predsednik Vučić ispričao iz kalašnjikova s leđa pogođen u predeo karlice, stomaka i šake.

- Dragiša Galjak se nalazi u jedinici intenzivne nege, on je i dalje u ozbiljnem i zabrinjavajućem zdravstvenom stanju. Primio je 4 jedinice krvi i pod medicinskim nadzorom je od 24 sata - rekao je dr  Elek za Telegraf.rs.

Sa druge strane, Dragiša Milović i Časlav Sofornijević, koji su takođe zasluživali medicinski tretman u Kliničko bolničkom centru, kako nam je rekao dr Elek, vratili su se među svoj narod.

- Od troje povređenih koji su zasluživali medicinski tretman u Kliničko-bolničkom centru, dvoje je odbilo i vratili su se među svoj narod u Zvečan, to su dr Dragiša Milović i Časlav Sofronijević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je večeras na konferenciji za medije povodom najnovijih dešavanja na severu Kosova, da je danas 52 Srba zatražilo pomoć u bolnici, da je od njih troje najteže povređeno.

Kako je naveo najteže su povređeni Dragiša Galjak, portir iz Kosovske Mitrovice, Dragiša Milović, bivši predsednik Zvečana i Časlav Sofronijević.


On je opisao da je Galjak ranjen kada je pripadnik ROSU pucao iz kalašnjikova na Srbe.

- Pripadnik ROSU kleči i iz kalašnjikova puca u pravcu Srba koji se povlače i pogađa s leđa Dragišu Galjaka, u predo karlice, stomaka i šake. Dva metka su ga pogodila. U tom trenutku kreće odgovor Srba kamenicama i na sve druge načine. Na više mesta su slikani snajperi koji su nišanili na prisutne Srbe a koje su doneli albanski specijalci. Povređeno je 52 Srba, zatražilo je pomoć u KBC Kosivska Mitrovica. Povređeno je više. Od njih je troje teže pvređeno, uključujući Dragišu Galjaka od 50 godina koji je ranjen sa dva metka od strane albanskih specijalaca - naveo je predsednik.

Kazao je da Igor Simić, član Srpske liste u nekoliko navrata upzorio da su Albanci uneli u opštine mnogo naoružanja, snajpera, u blizini škola, da su im Srbi pružali samo nenasilni otpor uz pesmu, kolo, igru, nudili priadnike KFOR-a kafom, čokoladama i na sve načine pokazivali da nisu za nasilje.

- Najteže povređen je Dragiša Galjak, portir iz Kosovske Mitrovice. Pogođen je s leđa, dva metka su ga pogodila. Operisan je i u jednom trenutku lekari su mu se zbog gubitka krvi, borili za život. Sada je na intenzivnoj nezi, verujemo da je izvesno, da ukoliko ne dođe do komplikacija, da će preživeti. Drugi najteže povređeni je doktor Dragiša Milović, ima višestruke povrede, od udaraca u grudi, trbuh, ruke, noge, on je na opservaciji. Treći je Časlav Sofronijević, od više udaraca u grudi, gumenih metaka, u predelu slabinske regije, takođe se nalazi u ovom trenutku na opservaciji. Ostali su svi sa lakšim telesnim i teškim povredama.

- Uhapšeni su Nebojša Lezović, Radoš Petrović, Srećko Vitković i Dušan Obrenović, u toku su pregovori sa KFOR-om da ta lica budu puštena.. Ukupno je povređen 41 pripadnik KFOR-a, najviše mađarskog i italijsnkog kontigenta. Trojica su teže ranjeni. Nadamo se da nijedan nije životno ugrožen. Velike i teške posledice za koje je isključivo odgovoran Aljbin Kurti. Na to sam upozoravao sinoć, i pre tri, četiri dana.. Niko nije želeo da čuje. Nažalost - podsetio je predsednik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rada

    30. maj 2023 | 12:00

    Pripadnici ROSU ni ne znaju drugačije da se bore. Samo kukavički sa leđa napadaju.

  • Rada

    30. maj 2023 | 12:04

    Dugim cevima na goloruki narod.

  • Hogar

    30. maj 2023 | 12:06

    SIPTAR JE HRABAR SAMO.KAD TREBA DA PUCA U LEDJA ...TO ZNAMO JOS ODAVNO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA