Vreme čitanja: oko 1 min.

Lajčak: Duboko smo zabrinuti zbog situacije na severu KiM

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pozivamo na hitnu deeskalaciju na terenu, vanredne izbore uz učešće Srba na Kosovu i povratak dijalogu o normalizaciji, napisao je Lajčak na Tviteru

  • 1
Aleksandar Vučić, Miroslav Lajčak Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas, nakon što se sinoć zajedno sa izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom sastao sa premijerom privremenih prištinskih insitucija Aljbinom Kurtijem, da su duboko zabrinuti zbog situacije na severu KiM.

"Američki izaslanik Gabrijel Eskobar i ja smo se sastali sa premijerom Aljbinom Kurtijem i prvim zamenikom premijera Besnikom Bisljimijem. Duboko smo zabrinuti zbog situacije na severu i pozivamo na hitnu deeskalaciju na terenu, vanredne izbore uz učešće Srba na Kosovu i povratak dijalogu o normalizaciji", napisao je Lajčak na Tviteru.

Lajčak je u ponedeljak uveče, nakon sastanka sa Kurtijem, izjavio da su on i Eskobar zatražili od premijera privremenih prištinskih institucija da dođe do smirivanja situacije na severu KiM, održavanja novih izbora i povratka dijalogu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hitlerovi potomci pisu

    6. jun 2023 | 12:17

    Srbi manjina na severu Kosmeta eto sta nam rade oni su nam ovo zlo I ucinili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA