Vreme čitanja: oko 2 min.

Mirović uručio priznanja Privredne komore Vojvodine „Kapija uspeha“

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čestitajući dobitnicima, Mirović je istakao da je Pokrajinska vlada svesna značaja i mogućnosti razvoja turizma i ugostiteljstva kao jedne od najperspektivnijih privrednih grana

  • 0
Igor Mirović Foto: vojvodina.gov.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas priznanja „Kapija uspeha“ za 2022. godinu, koja tradicionalno, 31. put, dodeljuje Privredna komora Vojvodine za dostignuti kvalitet usluga u kategorijama ugostiteljsko-turističke delatnosti, koje na najbolji način promovišu turističke potencijale Vojvodine.

Čestitajući dobitnicima, Mirović je istakao da je Pokrajinska vlada svesna značaja i mogućnosti razvoja turizma i ugostiteljstva kao jedne od najperspektivnijih privrednih grana. U toj oblasti, kako je dodao, imamo veliki napredak kada je reč o parametrima i pokazateljima ne samo u odnosu na 2021, za koju možemo reći da je godina krize zbog korona virusa, nego i u odnosu na 2019. godinu.

„Vojvodina je sve više destinacija koja privlači turiste ne samo iz regiona, već i iz celog sveta. Zadovoljan sam što vidim ljude koji svojim radom, kapitalom i trudom zapošljavaju nemali broj radnika i time čine ukupnu privrednu aktivnost još kvalitetnijom. Pokrajinska vlada je, za podršku privrednim subjektima čiji projekti doprinose razvoju turističkih potencijala Pokrajine izdvojila 314 miliona, a za podršku udruženjima građana i drugim neprofitnim organizacijama još 40 miliona dinara“, izjavio je Mirović.

Predsednik je dodao da je prošle godine AP Vojvodinu posetilo gotovo 690.000 domaćih i stranih turista. Prema rezultatima iz prva četiri meseca ove godine, ti brojevi će u 2023. biti premašeni jer je od januara do kraja aprila u Vojvodini boravilo preko 177.000 turista iz naše zemlje i inostranstva, što je za devet posto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Mirović je podsetio i na to da AP Vojvodina ima preko 750 nepokretnih kulturnih dobara pod različitim stepenom zaštite i brojne kulturne manifestacije, što čini izuzetan resurs za turizam i poziv i vodič da se poseti naša zemlja.

„Privreda je najvažnije polje delovanja i zato posvećujemo veliku pažnju privredi i privrednicima, kao i saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine. Naša ukupna privreda ima izuzetno dobre trendove“, izjavio je Mirović i naglasio da se približavamo broju nezaposlenih ispod 80.000, podsetivši na to da je broj nezaposlenih u Vojvodini 2016. godine bio preko 165.000.

„Ovim priznanjem želimo da nagradimo najbolje iz različitih segmenata turističke ponude AP Vojvodine. Zahvaljujući uspešnoj saradnji sa privrednim komorama u regionu, u proteklih godinu dana, uspeli smo da organizujemo brojne aktivnosti koje doprinose unapređenju i razvoju turizma. Posebnu pažnju posvetili smo privrednoj saradnji, povezivanju i umrežavanju komorskog sistema u regionu, ali i promociji njegovih privrednih i investicionih potencijala “, izjavio je predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

Dobitnici priznanja „Kapija uspeha“ su „Festival evropskog filma Palić“ u kategoriji manifestacionog turizma, Vinarija „Bjelica“ u kategoriji vinskog turizma Tvrđava „Bač“ u kategoriji kulturno-istorijskog turizma, Restoran „Sokače nju vej“ u kategoriji gastroturizma i Hotel „Nordik“ u kategoriji velnes i spa turizma. Privredna komora Vojvodine dodelila je priznanje i Nemanji Dimiću za doprinos unapređenju i afirmaciji turizma na teritoriji AP Vojvodine kroz inovativni projekat u oblasti turizma – Turistički samit Vojvodine.

U ime dobitnika obratio se izvršni producent „Festivala evropskog filma Palić“ Ilija Tatić, koji je zahvalio na priznanjima, istakavši da je prepoznat napor, trud i rezultat nagrađenih.

„Samo svi zajedno možemo da pospešimo potencijal koji ima naša zemlja”, istakao je Tatić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA