≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Završen šesti protest opozicije pod nazivom "Srbija protiv nasilja"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saobraćaj je blokiran ispred Skupštine, na trgu Nikole Pašića, kao i ispred Glavne pošte u Takovskoj

Protest Srbija protiv naislja Foto: Tanjug/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Završen je šesti protest "Srbija protiv nasilja" u organizaciji prozapadne opozicije, koji je počeo ispred Doma Narodne skupštine oko 18 i 30 časova, sa istim zahtevima, kao i prethodnih nedelja, ali je fokus danas bilo obrazovanje zbog saopštenog plana o završetku školske godine.

Saobraćaj je blokiran ispred Skupštine, na trgu Nikole Pašića, kao i ispred Glavne pošte u Takovskoj.

Ispred Skupštine obratiće se poznate ličnosti, ali i nastavnici i profesori, posle čega će krenuti u protestnu šetnju Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, potom Beogradskom ulicom do Slavije, pa Nemanjinom do zgrade Vlade, prenosi Tanjug.

Odatle će nastaviti do Ministarstva prosvete, gde će ostaviti poruke prosvetara, roditelja i učenika, a potom napraviti prsten oko zgrade Vlade gde će takođe ostavljati poruke.

Na protest su došli poslanik Zeleno-levog kluba Radomir Lazović, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, potpredsednikci Stranke slobode i pravde Borko Stefanović i Marinika Tepić, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik DS-a Srđan Milivojević, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, kopredsednik stranke Zajedno Biljana Stojković, kao i lider pokreta Srce Zdravko Ponoš, poslanik koalicije Zajedno -Moramo Đorđe Pavićević, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović, hrvatski novinar Domagoj Margetić.

Narodni poslanik Aleksandar Olenik pozvao je juče, sa trga Majdan u Kijevu, građane na protest "Srbija protiv nasilja". Trg Majdan poznat je po tome što je na njemu počela revolucija koja je završena sukobima i smenom vlasti u Ukrajini.

Zahtevi protesta su smena članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže smenu rukovodstva RTS-a, zahtevaju i oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i TV Hepi zbog, navode, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Među zahtevima su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina. Prvi protest "Srbija protiv nasilja" održan je 8. maja 2023.

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" kod Ministarstva prosvete i Vlade

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja", u organizaciji prozapadne opozicije, stigli su do Ministarstva prosvete kako bi ostavili poruke prosvetara, roditelja i učenika.

Odatle su se uputili ka zgradi Vlade Srbije gde je jedan deo građana već stigao, a na tom mestu će takođe ostavljati poruke i napraviti prsten.

Saobraćaj je zatvoren u ulici Kneza Miloša i Nemanjinoj ulici, kao i kod trga Slavija.

I dalje je zatvoren saobraćaj kod Narodne skupštine gde je skup i počeo i gde su još jednom pročitani zahtevi.

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" napravili prsten oko Vlade Srbije

Učesnici šestog protesta "Srbija protiv nasilja", u organizaciji prozapadne opozicije, stigli su ispred zgrade Vlade Srbije gde su napravili prsten i ostavljali poruke.

Deo građana je ispred Vlade, u Nemanjoj ulici, zatim u Kneza Miloša, a pojedini učesnici su u Balkanskoj ulici Admirala Geprata i u delu Sarajevske, javlja Tanjugov izveštač.

Saobraćaj je i dalje zatvoren u ulicama Nemanjinoj, Kneza Miloša, na trgu Slavija, Beogradskoj, Kralja Milana, u delu Sarajevske ulice, a profunkcionisao je kod Narodne skupštine na Trgu Nikole Pašića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    9. jun 2023 | 18:46

    Mislim da je bilo i previse. Ne maltretirajte ovaj narod

  • Boka

    9. jun 2023 | 18:43

    Blokirajući ulice, kao i druge saobraćajnice, bez cilja, opozicija svesno nanosi štetu svojoj zemlji i građanima.

  • srecko

    9. jun 2023 | 18:41

    Da nije zalosno bilo bi smesno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA