Vreme čitanja: oko 2 min.

U Pokrajinskoj vladi obeležen jubilej: 70 godina postojanja Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsedniku Miroviću na svečanosti je uručena Povelja za doprinos razvoju sporta i radu Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta

  • 0
Igor Mirović Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se večeras na obeležavanju jubileja 70 godina postojanja Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

- Želim da zahvalim svima koji su minulih godina i decenija utkali sebe u ovu ustanovu, u zdravlje sportista, u sportske uspehe, a time i uspehe čitave nacije. Obnavljamo Srbiju i razvijamo privredu, ali postoje one oblasti kao što je sport koje čine dušu jedne nacije i za njih se vredi posebno boriti. Već naredni jubilej Pokrajinski zavod dočekaće u novom multifunkcionalnom objektu u kompleksu Đačkog igrališta u kojem ćemo imati najsavremeniju opremu. Obnavljamo i Đačko igralište u okviru Univerziteta, u planu je postavljanje reflektora, već je postavljena tartan staza, a obnovićemo i male terene u okviru kompleksa - izjavio je Mirović.

Zbog toga ćemo, prema Mirovićevim rečima, i u budućnosti imati novu plejadu poput onih koji su i kao treneri i kao sportisti prenosili znanje, Vujadin Boškov, Zoran Pančić, Milorad Stanulov, Dušan Ivković, Veselin Vujović, Mile Isaković i mnogi drugi koji su sportska znanja prenosili preko Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

Predsedniku Miroviću na svečanosti je uručena Povelja za doprinos razvoju sporta i radu Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

- Naša država i Ministarstvo sporta prepoznaju sport kao veoma važnu delatnost u društvu i u izgradnji infrastrukture, usavršavanju kadrova i finansiranju redovnih programa. Uvek smo tu da pomognemo i podržimo sport - rekao je ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić.

Direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta, Danijel Župić, rekao je da je svojim delatnostima, a pre svega postignutim rezultatima, Zavod postao važan segment u sistemu sporta u našoj pokrajini, a samim time i u Republici Srbiji.

- Sedam decenija postojanja Zavod pruža neprocenjivu podršku razvoju sporta na mnogim nivoima. U godinama pred nama nastavićemo da se usavršavamo i pratimo najnovije trendove i dostignuća, u cilju podrške razvoju srpskog sporta - izjavio je Župić.

Događaju su prisustvovali i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić, članovi Pokrajinske vlade i predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza Vojvodine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA