Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijerka Brnabić otkrila: Glavna tema večere u Domu lordova situacija na Kosovu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je dodala da je lord Stjuart Pič čovek sa kojim je lako razgovarati, koji jako dobro poznaje Balkan.

  • 1
Ana Brnabić Foto: Tanjug/ Vladimir Šporčić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je danas uverenje da će glavna tema večere u Domu lordova biti trenutna situacija na Kosovu i Metohiji.

Brnabić je to rekla Tanjugu, nakon panela "Šta je budućnost digitalizacije?" u Londonu, gde boravi u dvodnevnoj poseti.

- Verujem da će situacija na KiM biti glavna tema večeras na večeri u Domu lordova te je i sam specijalni izlaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan, lord Stjuart Pič izabrao sagovornike iz Doma lordova tako da ćemo imati potpuno otvorenu radnu večeru bez prisustva medija i u tom smislu, moći ćemo da budemo otvoreni i iskreni jedni prema drugima - izjavila je Brnabić.

Ona je istakla da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić imao dobar razgovor sa lordom Stjuartom Pičom, da je ona pre polaska u London razgovarala i o tom razgovoru kao i o pripremama kako treba da izgleda buduća saradnja Republike Srbije sa Velikom Britanijom i kako Srbija treba da se postavi u trenutnim okolnostima.

- Ovo je situacija ekstremne nestabilnosti, kršenja svih prava Srba na Kosovu i Metohiji, zauzimanja na silu zgrada opština na severu pokrajine i nadam se da ćemo posle radne večere koja je večeras kao i sutrašnjih sastanaka moći da računamo na bolje razumevanje i komunikaciju između Velike Britanije i Srbije - izjavila je Brnabić.

Ona je dodala da je lord Stjuart Pič čovek sa kojim je lako razgovarati, koji jako dobro poznaje Balkan.

- On je izuzetno otvoren, fer i objektivan čovek te Srbija ne može imati boljeg sagovornika u Velikoj Britaniji, ali opet znamo da ti odnosi iz raznih razloga nisu uvek najlakši mogući - zaključila je Brnabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA