Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki broj Srba ispred opštine Zvečan: Miran protest zbog protivpravnog hapšenja dvojice sugrađana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Među okupljenima su i porodica Radoša Petrovića, njegova supruga, deca, kao i Dušanova sestra Selma, njegov advokat, predstavnici Srpske liste…

  • 0
Zvečan, protest Foto: Telegraf/ustupljene fotografije

Veliki broj Srba okupio se ispred zgrade opštine Zvečan kako bi izrazio miran protest zbog protivpravnog hapšenja Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića.

Među njima su i porodica Radoša Petrovića, njegova supruga, deca, kao i Dušanova sestra Selma, njegov advokat, predstavnici Srpske liste…

Radoš i Dušan su kidnapovani od strane Kurtijeve Kosovske policije dok su mirno sedeli i protestovali ispred opštine Zvečan u ponedeljak 29. maja.

Iako su objavljeni evidentni foto i video dokazi da Radoš i Dušan nisu učesvovali ni u kakvim nemirima, oni se više od dve nedelje nalaze u pritvoru, a njihove porodice strepe. Tokom privođenja, Dušan Obrenović mučki je pretučen.

Uprkos svemu, na protivpravni pritvor Radošu i Dušanu i torturu, ostali su nemi i svi predstavnici međunarodne zajednice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA