≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Svi smo mi Radoš i Dušan", "Kurti te tuži, Kurti ti sudi": Poruke Srba na mirnom protestu u Zvečanu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni su uputili i poruku Miroslavu Lajčaku…

  • 18
Protest Srba sa KiM u Zvečanu, Zvečan, hapšenje Srba, transparenti Foto: Privatna arhiva

Građani koji su se u znak protesta zbog hapšenja Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića okupili pred opštinom Zvečan, nose transparente kojima traže slobodu za svoje sunarodnike i pitaju međunarodnu zajednicu zašto ne reaguje.

Oni su uputili i poruku Miroslavu Lajčaku…

Na transparentima piše "Svi smo mi Radoš i Dušan", "Radoš i Dušan stradaju bez krivice!", "EVROPO, da li vidiš nepravdu nad Radošem i Dušanom?", "Montirani procesi protiv Radoša i Dušana, a šta kaže LAJČAK?!", "Na Kosovu nema prava i pravde za Srbe!", "Sloboda za sve zatočene Srbe", "Kurti te tuži, Kurti ti sudi! DOSTA JE!", "Neće nas slomiti Kurtijev kazamat!"...

Veliki broj Srba okupio se ispred zgrade opštine Zvečan kako bi izrazio miran protest zbog protivpravnog hapšenja Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića.

Među njima su i porodica Radoša Petrovića, njegova supruga, deca, kao i Dušanova sestra Selma, njegov advokat, predstavnici Srpske liste…

Radoš i Dušan su kidnapovani od strane Kurtijeve Kosovske policije dok su mirno sedeli i protestovali ispred opštine Zvečan u ponedeljak 29. maja.

Iako su objavljeni evidentni foto i video dokazi da Radoš i Dušan nisu učesvovali ni u kakvim nemirima, oni se više od dve nedelje nalaze u pritvoru, a njihove porodice strepe. Tokom privođenja, Dušan Obrenović mučki je pretučen.

Uprkos svemu, na protivpravni pritvor Radošu i Dušanu i torturu, ostali su nemi i svi predstavnici međunarodne zajednice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lidija

    13. jun 2023 | 12:00

    Medjunarodna zajednica bi trebala da resi ovaj problem sto pre. Podrska svim srbima na KiM, pravda uvek na kraju pobedjuje.

  • Lazar

    13. jun 2023 | 11:56

    Velika podrška za naše Srbe Radoša i Dušana.

  • Igor

    13. jun 2023 | 12:45

    Podrska zatvorenim Srbima na KiM. Kurtijev teror protiv srba se nastvalja uprkos svetskim zvanicnicima da se spuste tenzije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA