Vreme čitanja: oko 1 min.

Advokat uhapšenog kik-boksera sa KiM: Hapšenje bilo izuzetno brutalno, a nema zbog čega da odgovara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milun apsolutno nije uradio ništa loše i on nema zbog čega da odgovara, istakao je Nebojša Vlajić

  • 0

Advokat Nebojša Vlajić rekao je danas da je hapšenje trenera kik-boks kluba iz Kosovske Mitrovice Miluna Milenkovića Luneta bilo izuzetno brutalno i spovedeno ne samo sa ciljem da se uhapsi pojedinac nego i da se zastraši zajednica.

Vlajić je za Tanjug naveo da je juče obišao Milenkovića, kao i da je tražio od javnog tužioca da predstavi dokaze na osnovu kojih se tereti uhapšeni, ali da se to nije dogodilo.

"Milun apsolutno nije uradio ništa loše i on nema zbog čega da odgovara. Javni tužilac i političari u Prištini nikako ne shvataju da je pravo građana da učestvuju u protestima. Naravno protesti ne treba da budu nasilni, niti su ovi protesti bili te vrste niti je to ono što može da ih karakteriše. Ali čak i ako ste prisutni na licu mesta to vas ne čini učiniocem ukoliko niste uradili ništa loše", objasnio je Vlajić.

Vlajić je naveo da danas ili sutra mora da se održi sednica za određivanje pritvora Milenkoviću pred nadležnim sudijom osnovnog suda u Prištini i da će tada ponovo tražiti da se izlože dokazi za njegovo hapšenje.

"Gledajući svoju praksu u prethodnim mesecima i godinama u sličnim slučajevima njima dokazi nisu potrebni, oni rade po svome, spovode zakone onako kako misle da treba, što je potpuno antidemokratski", rekao je Vlajić.

Vlajić je objasnio da Milenkovića terete za tri krivična dela - terorizam, napad na lica pod međunarodnom zaštitom i nasilno ugrožavanje ustavnog uređenja i da prema navodima javnog tužioca ta krivična dela proističu iz događaja od pre nekoliko meseci ispred kancelarije izborne komisije u Kosovskoj Mitrovici i iz građanskog protesta koji je održan pre oko dve nedelje u Zvečanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA