≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Počela šetnja podrške uhapšenom Milenkoviću: Na čelu kolone deca sa peharima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Juče je uhapšen Milun Milenković u akciji specijalnih jedinica kosovske policije

  • 2

Sa trga u Severnoj Mitrovici od spomenika knezu Lazaru ka glavnom mostu na Ibru kreće se kilometarska kolona građana koji svojom šetnjom pružaju podršku juče uhapšenom Milunu Milenkoviću.

Milenković je juče uhapšen u akciji specijalnih jedinica kosovske policije, javlja Kosovo-online.com.

Na čelu kolone, u kojoj je nekoliko hiljada ljudi, su osvajači medalja i deca koja treniraju u Milenkovićevom kik boks klubu i koja u svojim rukama drže osvojene pehare.

U momentu kada su pristigli na trg, njih su građani podržali aplauzom. Oni skandiraju "Vratite nam trenera", "Ne damo te Lune", "Pravda za Luneta".

Kako javlja novinar Kosovo onlajna, situacija je mirna ali napeta. Kod građana je vidljivo veliko nezadovoljstvo i strah od daljih hapšenja i maltretiranja ljudi. Od mosta kolona se kreće ka Tehničkoj školi.

Nema incidenata, a osim na mostu, na drugim mestima nema policije.

Šetnju u znak podrške Milenkoviću organizovao je Sportski savez Kosova i Metohije.

Na kraju protestne šetnje za Miluna Milenkovića Luneta, kojoj su u Kosovskoj Mitrovici prisustvovali i njegova supruga i sestra, uz brojne prijatelje, kolege, sportiste, sugrađane, snažnu poruku poslala je članica njegovog kik boks kluba „Кosovska Mitrovica” Magdalena Luković koja je prenela da im mnogo nedostaje jer im je bio kao otac.

- Lune nam nije samo trener, on je nas sve gledao kao roditelj pre svega. Imali smo sa njim otvoren odnos, gledao je na nas bukvalno kao na svoju decu. Baš nam nedostaje, kao što vidite okupili smo se da ga podržimo i tako će biti svakog dana. Biće veoma ponosan na nas, i mi smo ponosni na njega i znamo šta sve može da izdrži i obećavamo da neće ostati na ovome – rekla je Magdalena.

Ona je dodala da su od njega učili da budu jaki i hrabri. - Кao što je on nas učio da budemo jaki i hrabri, da idemo uzdignute glave, tako i mi verujemo da je on sad tamo jak. Svi smo uz njega, pre svega njegova porodica, žena, deca, mama, sestra, a naravno i mi, on je naš otac i svi smo uz njega kao i cela Кosovska Mitrovica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carica Sveta

    14. jun 2023 | 14:27

    Oslobodite pohapšene Srbe na KiM. Oslobodite sportskog trenera Luneta. Vratite deci trenera. Zašto Kurti želi rat , tenzije, sukobe. Već dve godine. Koji je njemu đavo. Poslao je naoružane specijalce na teritoriju centralne Srbije koji su upravo pohapšeni od strane srpskih specijalaca. I on i Osmanijeva koja je saučesnik u svemu, nisu sposibni da vrše vlast u Prištini. Tamo mora hitno da se uvede prinudna međunarodna uprava. To je hitno. Da ste mu uveli sankcije nakon pucnjave njegovih specijalaca u oktobru 2021 možda se ne bi desilo još 6 uoucavanja i preko 350 incidenata do danas. A mi smo u junu mesecu 2023 godine. Niti poštuje sporazume, dogovore, nastavio je sa iživljavanjem. Hapšenjima. Doveo je KFOR u nezavidnu situaciju. Oglušio se o jednoglasnu odluku SB UN i nastavio sa jednistranim akcijama. Ne sluša ni Kvintu, ni Vašingtin ni Brisel. I sada je upao sa specijalcima na teritoriju centralne Srbije. Ovo je put u kstastrofu. Srbija je krenula napred uprkos stravičnim tragedijama 3 i 4 maja. Neopisivim tragefijama. Jer tako mora. Dužni smo svoj deci i mladima da nastave svoj život i razvoj. Dužni smo im radost i pobede. Poput Novakove i Jokićeve. Ali Kurti želi smrt. Nazadovanje, eskalaciju.

  • 1234

    14. jun 2023 | 18:01

    Mogu bre oni da šetnju do sutra Al pustit nigurno nečiju. Ako on glavno organizator Kfor nigurno zna prema tome ima da guli boga dosta zatvora na Kosovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA