Vreme čitanja: oko 1 min.

Stejt department: Priština i Beograd da preduzmu hitne korake za deeskalaciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

- Verujemo da i Kosovo i Srbija moraju da preduzmu hitne korake za deeskalaciju tenzija - rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler

  • 7
Stejt department zgrada/state department building Foto: Shutterstock

Američki Stejt department danas je saopštio da Priština i Beograd moraju da preduzmu hitne korake za deeskalaciju tenzija, što, kako navode iz Stejt departmenta, ''uklučuje bezuslovno puštanje trojice kosovskih policajaca koje je Srbija juče uhapsila'', prenosi Tanjug.

- Verujemo da i Kosovo i Srbija moraju da preduzmu hitne korake za deeskalaciju tenzija - rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler, prenosi Rojters.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić u sredu je izjavio da su u 12.38 sati duboko u teritoriji centralne Srbije pripadnici antitetorističke grupe policije locirali i uhapsili troje pripadnika tzv. kosovske policije koji su bili pod punom ratnom opremom, a da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prešli administrativnu liniju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vizionar

    15. jun 2023 | 22:03

    Američki Stejt department danas je saopštio da Priština i Beograd moraju da preduzmu hitne korake za deeskalaciju tenzija, što, kako navode iz Stejt departmenta, ''uklučuje bezuslovno puštanje trojice kosovskih policajaca koje je Srbija juče uhapsila'', prenosi Tanjug. Da nece ovi iz americkog departmenta da im damo i nagradu ne samo da pustimo teroriste. Sta su naoruzani do zuba trazili u sumi u centralnom delu Srbije van svojih ovlastenja? Da nisu doneli Vucicu lulu mira. Sramota da ameri sebe nazivaju demokratskim narodom a ovakvo divljastvo u juznoj pokrajini podrzavaju.

  • 123

    15. jun 2023 | 20:44

    OBE STRANE !!! ZA SVE ZLOCINE ŠTO PRAVE ŠIPTARSKI FUNDAMENTALISTI,KRIVE SU OBE STRANE,ZA RANJENE I ZAROBLJENE SRBE KRIVE SU OBE STRANE,ZA NASILJE NAD SRBIMA,KRIVE SU OBE STRANE,ZA NEFORMIRANJE SRPSKIH OPŠTINA,KRIVE SU OBE STRANE !!! DOKLE VIŠE OBE STRANE ??? AMERI OBUZDAJTE JEDNU STRANU(ŠIPTARSKE TERORISTE),NE CEKAJTE DA JE OBUZDA DRUGA STRANA !!!

  • JACA 🍀

    15. jun 2023 | 21:20

    Tačno sam znala, napisah to juče u komentaru! I sad mi treba da izvršimo deeskalaciju, puštanjem ovih bandita! Ako Srbija to uradi, pokazaće da ne vodi nezavisnu politiku, već sluša naredjenja iz SAD-a. Znači, sad Kurtijevi specijalci mogu da vršljaju nesmetano i po centralnoj Srbiji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA