Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekoliko hiljada građana protestovalo zbog uhapšenih Radoša,Dušana i Luneta

Vreme čitanja: oko 1 min.

U protestu ih nisu sprečili loše vreme i kiša, a kolonu predvode deca, sportisti kik boks kluba "Kosovska Mitrovica" čiji je Lune trener, kao i prijatelji i porodice uhapšenih Srba

  • 49
Kosovska Mitrovica, protesti građana Foto: Tanjug/STR

Nekoliko hiljada Srba okupilo se danas u Kosovskoj Mitrovici kako bi u mirnoj protestnoj šetnji podržali uhapšene Miluna Milenkovića Luneta, Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića, javlja novinar Tanjuga.

U protestu ih nisu sprečili loše vreme i kiša, a kolonu predvode deca, sportisti kik boks kluba "Kosovska Mitrovica" čiji je Lune trener, kao i prijatelji i porodice uhapšenih Srba.

Učesnici nose transparente na kojima piše "Stop teroru nad nevinim Srbima. Sever je bio miran dok Kurtijevi specijalci nisu došli", "Svi smo mi Lune" i druge. Učesnici protesta najavili su da će nastaviti da se okupljaju. Predsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije Goran Kovač, izjavio je da je današnji protest još masovniji i pozvao na novo okupljanje u ponedeljak.

"Ovo je drugi protest, još masovniji nego onaj prvog dana, pozvao sam ove ljude i ovaj narod da dođu u ponedeljak u isto vreme na isto mesto i da još veličanstvenije podržimo našu braću koja nepravedno leže u albanskim kazamatima i da im damo podršku. Oni će to da čuju, oni će to da vide, neko će da im prenese. Dok god su oni tamo i mi ćemo biti ovde i davaćemo im podršku da konačno i oni budu na slobodi i budu ovde sa nama", rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mici

    16. jun 2023 | 16:20

    svi smo uz naš narod na KIM. podrška njima,veliku nepravdu trpi!

  • Mila

    16. jun 2023 | 16:51

    Nas narod nastavlja mirne proteste dok Kurti i dalje provocira. Srbima je potreban mir

  • Xander

    16. jun 2023 | 16:21

    Ovaj masovni protest svedoči o odlučnosti srpskog naroda da se izbori za prava svojih sunarodnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA