≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučević sa ambasadorom Rusije razgovarao o situaciji na Kosovu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ambasador Bocan-Harčenko je konstatovao da je jedini način za rešavanje svih sporova deeskalacija trenutne situacije i primena međunarodno obavezujućih sporazuma, uz poštovanje međunarodnog prava po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom i tom prilikom mu zahvalio na stalnoj podršci Moskve očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Vučević je još jednom istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da zadrži status vojno neutralne države, bez članstva u jednoj od postojećih vojno-političkih organizacija.

Tokom sastanka ministar odbrane informisao je ambasadora o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji i jednostranim potezima koje povlače privremene institucije u Prištini sa ciljem izazivanja sukoba i destabilizacije regiona.

Ambasador Bocan-Harčenko je konstatovao da je jedini način za rešavanje svih sporova deeskalacija trenutne situacije i primena međunarodno obavezujućih sporazuma, uz poštovanje međunarodnog prava po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    16. jun 2023 | 18:00

    Uvek iskren i srdačan razgovor dva bratska naroda.

  • Kristina

    16. jun 2023 | 18:12

    Ministar Vučević je istakao važnost međunarodne podrške u rešavanju pitanja Kosova.

  • Ana

    16. jun 2023 | 17:59

    Srbija i Rusija imaju odličnu saradnju i odnose koji nastaju da se razvijaju na zadovoljstvo svih građana obe zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA