Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić uputio zahtev Vladi povodom poplava: Izađite na teren

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Srbije istakao je da je situacija 2014. godine bila teža

  • 41
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da od Vlade Republike Srbije zahteva odgovorniji i marljiviji pristup povodom poplava, kao i da svi treba da idu na teren, od predsednice vlade do drugih i da moli da se izađe sa većim naplatama za ljude koji su pretrpeli štetu.

"Godine 2014. smo gotovo u 70 opština imali poplave, 63 opštine sam obišao tada. I to nije da odete da budete 10 minuta na tom mestu i da napustite mesto. Idite, razgovarajte sa narodom. Razgovarajte sa ljudima, napravite timove. Nema šta, Blagojeviću, da radiš u Beogradu, da sediš. Idi da razgovaraš sa ljudima. Svi na teren, od predsednice vlade Srbije do svih drugih, to je moj zahtev, nije moja molba", rekao je predsednik, prenosi Tanjug.

On je na konferenciji za medije dodao da je njegova molba, ukoliko je moguće, da se izađe sa većim naplatama za ljude koji su pretrpeli štetu i da je to pre svega molba za Ministarstvo finansija, da se izdvoji novac da se štete saniraju, da narod vidi da su sa njima.

"Meni nije problem, ja ću da obiđem nekoliko opština, ali to morate vi da radite, to je vaš posao, biću zauzet sa KiM narednih dana. Sutra mi je Viktor Orban (mađarski premijer) ovde, prekosutra dolazi kubanski predsednik (Migel Dijaz-Kanel) , u utorak on stiže i sredu je ovde", dodao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Željko

    18. jun 2023 | 14:26

    Vučić je političar koji se ističe svojom sposobnošću da donosi teške odluke za dobrobit svih građana Srbije.

  • Jovana

    18. jun 2023 | 13:22

    Најважније је да се помогне народу које је угрожено поплавама

  • Gavra

    18. jun 2023 | 14:25

    Vučićeva strast i entuzijazam su vidljivi u svakoj inicijativi koju preduzima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA