Vreme čitanja: oko 1 min.

Milosavljević: Označiti policajce koji su napali decu kod Zvečana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prilikom hapšenja albanskih specijalaca sve je urađeno po zakonu, ističe Milosavljević

  • 3
Kosovo Srbija tenzije Foto: Tanjug/AP/Bojan Slavković

Naučni saradnik Instituta za političke studije u Beogradu Zoran Milosavljević rekao je da mora da se reaguje i da se označi ko su policajci koji su napali i pretukli maloletnu decu u Žitkovcu kod Zvečana.

"Prebili su dečicu, kamioni stoje, dakle sloboda kretanja nije omogućena, sve ovo što smo se dogovorili, sve što je potpisano, sve što je obezbeđeno, oni su pogazili sve i tu nemamo reakciju. Prvo treba da vidimo za prebijanje dečice, to nije prvi put, mora da se reaguje i da se označi ko su policajci, da se vidi, da se napravi istraga", izjavio je Milosavljević.

Komentarišući hapšenje trojice pripadnika tzv. kosovske policije, Milosavljević je naveo da je Srbija pokazala da je ozbiljna država.

"Postavlja se pitanje zašto su oni uopšte i prešli i šta su tu radili, ja čekam taj zaključak. Da nisu namerno poslati na teritoriju kako bi upravo mogli ovako da se mi jednostavno okrivimo", naveo je Milosavljević, prenosi Tanjug.

Milosavljević je dodao da je prilikom hapšenja sve urađeno po zakonu, kao i da je potrebno nastaviti dijalog Beograda i Prištine.

"Mi moramo da razgovaramo, ne možemo da prekinemo dijalog, ne možemo da ostanemo nemi na sve što nam se dešava", ocenio je Milosavljević.

Milosavljević je naveo da je potrebno da neko ovlada trenutnom situacijom i da je drži pod kontrolom.

"Neko mora ovde da ovlada situacijom, koliko-toliko da drži tu vatru pod kontrolom, nije isključeno da su deca napadnuta, to je najgori mogući scenario, apsolutno provokacija jasna kao dan", izjavio je Milosavljević.

Prema rečima Milosavljevića Srbi na severu KiM protestuju zato što Priština nije ispoštovala ono što je dogovoreno.

"Zašto su Srbi izašli, pa zato što apsolutno sve što je dogovoreno nije sprovedeno, svi ti sporazumi se odnose na njih, znači oni su dobili sve što su hteli, a mi nismo dobili", ocenio je Milosavljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA