Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo odbrane: Ponovo demantujemo Kutrijeve tvrdnje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojska Srbije svoje akcije koordinira sa međunarodnim snagama koje se nalaze na teritoriji AP Kosovo i Metohija na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i u celosti ispunjava sve svoje, važećim propisima predviđene obaveze.

  • 6
Ministarstvo odbrane Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane danas je još jednom odlučno demantovalo tvrdnje koje je izneo aktuelni šef privremenih organa samouprave u Prištini, Aljbin Kurti, a kojima pokušava da obmane javnost da su pripadnici Vojske Srbije učestvovali u lišavanju slobode tri naoružana lica sa Kosova i Metohije, koja su protivpravno nosila oružje i kretala se duboko u teritoriji centralne Srbije, prenosi Tanjug.

- Vojska Srbije obavlja svoje radne zadatke na administrativnoj liniji sa AP Kosovom i Metohijom, u skladu sa pozitivno-pravnim propisima Republike Srbije, naredbama vrhovnog komandanta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i shodno Vojno-tehničkom sporazumu iz Kumanova iz 1999. godine - ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kako se ističe, Vojska Srbije svoje akcije koordinira sa međunarodnim snagama koje se nalaze na teritoriji AP Kosovo i Metohija na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i u celosti ispunjava sve svoje, važećim propisima predviđene obaveze.

- Vojska Srbije nikada neće dozvoliti da je lica iz Prištine koja se u kontinuitetu služe lažima na patološkom nivou poput Aljbina Kurtija, dovode u kontekst u kom ona nije - naglašava se u saopštenju.

Vojska Srbije će i ubuduće odlučno nastaviti da obavlja sve zadatke koje pred nju postavi vrhovni komandant predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i da ispunjava sve zakonom predviđene obaveze, naveo je Ministarstvo odbrane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • voja

    18. jun 2023 | 16:48

    Nismo smeli uopšte da obelodanima da smo uhapsili diverzante, zbog mnogih razloga, pa neka ih šiptari traže.

  • Vlado

    18. jun 2023 | 17:13

    Diplomacija Republike Srbije mnogo ranije je trebala uložiti više truda po pitanju Kosova. Dosta je tu prošlo vremena, tako da

  • Ljubiša

    18. jun 2023 | 18:07

    Ma šta se više i kome pravdate? Svi oni znaju istinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA