Stojiljković: Procesuiraju se kad više nisu na vlasti

Predsednik odbora Agencije za borbu protiv korupcije kaže, povodom slučaja bivšeg ministra Olivera Dulića, da će poverovati da se nešto promenilo "kada se procesuiraju mangupi u sopstvenim redovima"

  • 0

Predsednik odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković rekao je jutros povodom slučaja bivšeg ministra Olivera Dulića da je indikativno da državni organi procesuiraju ono što imaju duže u rukama tek kada neko nije više na vlasti i da je to "problem u poslednjih 10-12 godina".

On je, gostujući na RTS-u, kazao da će poverovati da se nešto u punoj meri promenilo "kada se procesuiraju mangupi u sopstvenim redovima".

- Ne dovodim u pitanje ovo što nove vlasti rade, ali ono što ostavlja gorak ukus u ustima i što su građani više puta videli su najavljene afere, bez realnog završetka, koje se tiču onih koji su bili prethodno na vlasti -  istakao je Stojiljković.

On je, povodom slučaja Dulić, dodao da je trebalo podržati izveštaj Verice Barać, koji se odnosio da favorizovanje jedne firme u postavljanju optičkih kablova, ali i ne treba imati iluzije, jer oni koji su u koruptivnom lancu jako su moćni i ako hoćete da ga raskinete, morate da steknete kontramoć.

- Očito te kontramoći do sada nije bilo i ako niko nije pošteđen od procesuiranja, onda smo sada na pravom putu - rekao je Stojiljković i dodao da država mora učiniti transparentne tendere, jer je tu reč o ogromnom novcu, kao i transparentnije finansiranje javnih nabavki i javnih preduzeća.

Upitan o dva stana koje je Agencija dobila, on je odgovorio da Agencija čeka da vlada ukine deo uredbe kojim su hiljade ljudi dobili stanove, odnosno da stan koji ste dobili na upotrebu ne možete otuđiti i otkupiti. On je i dodao da će to biti pravi test za vladu.

(I. M. / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA