Vreme čitanja: oko 1 min.

Krkobabić o situaciji na KiM: Moramo da isključimo novi egzodus naših ljudi, zbog toga je nužan dijalog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Severu Kosova i Metohije preti humanitarna katastrofa, smatra Milan Krkobabić

  • 5
Milan Krkobabić Foto: Promo/Miloš Miškov

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda i ministar za brigu o selu Milan Krkobabić istakao je za TV Pink da severu Kosova i Metohije preti humanitarna katastrofa, a u ime PUPS-a zalaže se za nastavak dijaloga, ali onog suštinskog. Ističe da ovo sada što imamo nije dijalog, nego neki vid paralelnih monologa.

- Dijalog je neophodan, moj apel je da se dijalog nastavi, bolje je učestovati i biti za stolom, nego na stolu. Potreban nam je suštinski dijalog koji neće biti paralelni monolozi. Do sada smo imali paralelne monologe, hajde da krenemo u pravi, otvoreni dijalog. Deeskalacija da - navodi se u saopštenju.

- To za nas znači pre svega povlačenje upravitelja, jer ih ne možemo smatrati gradonačelnicima, povalačenje policije, oslobađanje zatočenih Srba i realizacija svega onoga što je dogovoreno, pre svega formiranje Zajednice srpskih opština. U ovom momentu izuzetno je bitno kakav će stav zauzeti Sjedinjene Američke Države i mi tu moramo da menjamo sliku o nama. To su naši provereni prijatelji iz Prvog i Drugog svetskog rata...

- Slika o nama koju imaju nije najpovoljnija, moramo da budemo realni, i moramo da uložimo napore da tu sliku o Srbima sa severa Kosova i Metohije menjamo na pravi način. Da nastavimo dijalog i da se borimo. Jedno je sigurno moramo da isključimo mogući novi egzodus naših građana. Srbi sa Kosova i Metohije moraju da ostanu na Kosovu i Metohiji” – zaključio je Krkobabić.

(Telegraf.rs)

Video: Krkobabić: Uskoro novi konkurs za kupovinu kuća na selu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA