≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

U toku akcije policije tzv. Kosova, Svečlja tvrdi da Srbija destabilizuje Kosovo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glavna ulica u Zvečanu je blokirana sa obe strane * Građani su vidno uznemireni, jer se odjednom pojavilo više vozila iz kojih su izašli specijalci i zauzeli položaje oko zgrada

  • 28
Kosovo Kosovska Mitrovica Foto: Tanjug/dopisništvo KIM

Kosovska policija u Zvečanu pokušala je da izvede nova hapšenja Srba, saznaje Kosovo onlajn. Nova akcija policije dodatno je uznemirila meštane, a ministar spoljnih poslova Kosova Dželjalj Svečlja naveo je da "Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo" ne navodeći podatak da li je uhapšen još neko od Srba.

Glavna ulica u Zvečanu je blokirana sa obe strane.

Građani su vidno uznemireni, jer se odjednom pojavilo više vozila iz kojih su izašli specijalci i zauzeli položaje oko zgrada.

Pokušaj hapšenja sprovode, pretpostavlja se, predstavnici policije u civilu, dok se vozila specijalnih jedinica nalaze na nekoliko raskrsnica u Zvečanu, a dva džipa su parkirana na raskrsnici kod benzinske pumpe. U njima se nalazi više pripadnika specijalnih jedinica sa dugim cevima i punom ratnom opremom.

Gotovo istovremeno sa informacijama o akciji Kosovske policije u Zvečanu, našem portalu meštani su javili da je helikopter Kfora sleteo u Žitkovcu, u ovoj opštini.

Kako se nezvanično saznaje, sletanje helikoptera nije povezano sa akcijom specijalnih jedinica Kosovske policije u centru Zvečana, jer je let bio planiran ranije u sklopu redovnih aktivnosti Kfora.

Sa druge strane ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, oglasio se na Fejsbuku o akciji u Zvečanu ističući da "Srbija pokušava da destabilizuje Kosovo", ne navodeći, međutim, da li je reč o hapšenju.

"Kosovska policija sprečila teroristički napad. Zahvaljujući intenzivnom angažovanju specijalizovanih jedinica Kosovske policije i dobijenim informacijama, danas je na oko 100 metara od opštine Zvečan identifikovan automobil beogradskih registarskih oznaka u kome su bile veće količine oružja, eksplozivnih naprava i municije", naveo je Svečlja.

Kako je dodao, Kosovska policija će nastaviti sa "sprečavanjim dešavanja koja mogu ugroziti bezbednost Kosova".

"Sva ova sredstva su bila namenjena i služe za izvođenje terorističkih napada na građane i institucije Republike Kosovo. Ovo je još jedan dokaz da Srbija kroz ovakve grupe i organizacije ima za cilj da destabilizuje našu zemlju. Kosovska policija, zajedno sa svim ostalim bezbednosnim agencijama, nastavlja svoju posvećenost sprečavanju svakog mogućeg akta koji ima za cilj da naruši bezbednost naše zemlje. Ovaj slučaj potvrđuje informaciju dobijenu od bezbednosnih institucija Republike Kosovo da su tokom poslednjih nedelja na Kosovo sa teritorije Srbije unošeni automobili i druga vozila sa vojnim oružjem", istakao je Svečlja.

(Telegraf.rs)

Video: Oklopna vozila Rosu na ulicama Severne Mitrovice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    24. jun 2023 | 00:50

    Kako nije sramota ovog Sveclja da tvrdi da Srbi izazivaju sukobe. Pa neka daju makar jedan dokaz za to, sta su jadni i neduzni Srbi ucinili pa da ih Kurti hapsi?!

  • Joka

    23. jun 2023 | 23:09

    Kako laze Svecija, Srbija ne destabilizuje scoju pokrajinu, to cini Kurti pokusavajuci da na silu otme Srbiji ono sto je njeno.

  • Ena

    23. jun 2023 | 22:28

    Kurti proganja srbe kao što je Hitler proganjao jevreje. A Zapad ćuti. Sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA