Vreme čitanja: oko 1 min.

Stefan Krkobabić u Sobranju poručio: "Odnos Srbije i Severne Makedonije na istorijskom maksimumu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od posebnog značaja bio je susret sa predsednikom Demokratske partije Srba u Makedoniji (DPSM) Ivanom Stoilkovićem koji je i narodni poslanik u Sobranju

  • 1
Stefan Krkobabić Foto: Boris Grdanoski/PUPS – Solidarnost i pravda

Odnosi Republike Srbije i Republike Severne Makedonije na istorijskom maksimumu, istakao je Stefan Krkobabić, predsednik Poslaničke grupe PUPS – Solidarnost i pravda, prilikom posete Sobranju Republike Severne Makedonije.

"A, kruna svega do sada je nezabeležen iskorak koji je Srpska Pravoslavna Crkva učinila u priznavanju i punom uvažavanju bratske Makedonske Pravoslavne Crkve – Ohridske Arhiepiskopije“, naglasio je Stefan Krkobabić.

Od posebnog značaja bio je susret sa predsednikom Demokratske partije Srba u Makedoniji (DPSM) Ivanom Stoilkovićem koji je i narodni poslanik u Sobranju.

Tom prilikom istaknut je značaj koji obe države posvećuju zaštiti nacionalnih manjina, kao i uporna i dosledna borba za demokratizaciju društava u celini, a posebno borba za zaštitu socijalno ranjivih slojeva društva u obe države.

Istaknut je značaj privredne saradnje, a kao pravi i jedinstveni primer naveden je koncept „Otvoreni Balkan“ („Open Balkan“).

U toku posete organizovan je susret sa ministrom poljoprivrede Severne Makedonije Ljupčom Nikolovskim. Tim povodom, posebna tema je bila savremeno zadrugarstvo. Makedonska strana je izrazila spremnost da iskustva Srbije koja su više nego impresivna primeni na teritoriji Republike Severne Makedonije.

Ministar poljoprivrede Severne Makedonije Ljupčo Nikolovski visoko je ocenio rezultate oživljavanja zadrugarstva Srbije, posebno program „500 zadruga u 500 sela“, a istovremeno je istakao da je taj program verifikovao i predsednik Međunarodnog zadružnog saveza Ariel Gurako.

U delegaciji PUPS-a pored Stefana Krkobabića bili su Milan Čukić i Biljana Živković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stena

    24. jun 2023 | 17:16

    Ja u selu imam jednog malog petlica i zovemo ga stefan krkobaba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA