Vreme čitanja: oko 1 min.

Edin Đerlek i Usame Zukorlić stigli u Meku na godišnji hadž

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muslimanski hodočasnici stižu u sveti grad Meku uoči početka obreda hadža sledeće nedelje

  • 5
Meka, hadžiluk, hodočašće, korona virus Foto: Tanjug/AP

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i potpredsednik Narodne skupštine i narodni poslanik u Skupštini Srbije Usame Zukorlić stigli su u Meku, na godišnji hadž.

- Hvala ti Stvoritelju na svim blagodatima i ovom neopisivom iskustvu. Mir sa svima, mir sa sobom, mir svuda - napisao je na svom Instagram nalogu Edin Đerlek.

Muslimanski hodočasnici stižu u sveti grad Meku uoči početka obreda hadža sledeće nedelje, a godišnje hodočašće se vraća u uobičajene tokove posle tri godine restrikcija zbog pandemije koronavirusa.

Saudijski zvaničnici rekli su da je blizu 1,5 miliona stranih hodočasnika stiglo u zemlju do sada, većina avionom, prenosi Sandžak press.

Očekuje se da će u Mekku doći još stotine hiljada Saudijaca i drugih koji žive u Saudijskoj Arabiji, kada hodočašće zvanično počne u ponedeljak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM(68)

    27. jun 2023 | 11:39

    I ja sam išao u Jerusalem na hadž pa se niko nije udostojio da tu vest objavi. Ispred mog prezimena je Hadži ali odvojeno od prezimena koje se piše velikim slovom a kod ovo dvoje će se ispisati Hadžiđerlek i Hadžizukorlić čime se veliko slovo u prezimenu pretvara u malo slovo i piše se sve sastavljeno. To je jedino važno naglasiti a ne ko je otišao na hadžiluk u Meku i uplatio 6 500€ plus troškovi boravka ako ne dođe do stampeda i ne nađu se pod đonovima mase u jurišu na Kabu.

  • Sveto Pismo

    27. jun 2023 | 17:24

    Novi Zavet Jevanđelje po Jovanu 3:16 Jer Bog je tako zavoleo svet, da je i svog jedinorođenog Sina dao, da ko god poveruje u njega, ne propadne, nego da ima večni život

  • ups

    27. jun 2023 | 15:35

    A ova vest treba nekog da zanima ili?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA