≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić dobio poziv kralja Salmana da poseti Saudijsku Arabiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik je iskoristio susret sa ambasadorom Saudijske Arabije i ponovio poziv kralju Salmanu da poseti Srbiju

  • 77
Aleksandar Vučić, kralj Salman bin Abdulaziz al Saud, Kraljevina Saudijska Arabija Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Osamu Dahil Al-Ahmadija i objavio da je sa zadovoljstvom dobio poziv kralja Salmana bin Abdulaziza al Sauda da poseti Saudijsku Arabiju.

"Važna i velika stvar za Srbiju. Sa zadovoljstvom sam primio poziv kralja Salmana bin Abdulaziza al Sauda da posetim Kraljevinu Saudijsku Arabiju, uveren da će intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje između Srbije i Saudijske Arabije pružiti snažan doprinos i poseban podstrek sveukupnom razvoju naših odnosa, pogotovo zato što u ovoj godini obeležavamo 10. godišnjicu od uspostavlјanja diplomatskih odnosa", naveo je Vučić na instagramu.

Kaže da je informisao ambasadora Al-Ahmadija o razvoju događaja na Kosovu i Metohiji, kao i o celokupnoj situaciji u regionu i istakao da je za Srbiju od klјučnog interesa očuvanje mira i stabilnosti, kao i dalji razvoj regionalne saradnje preko inicijativa poput Otvorenog Balkana.

"Saglasili smo se da je jačanje odnosa među državama regiona pravi put za opšti napredak i stabilnost, kao i da saradnja naše dve zemlje ima veliki potencijal, pogotovo u oblastima polјoprivrede, energetike, turizma i IKT", naveo je Vučić.

Iskoristio sam ovu priliku da ponovim poziv kralju Salmanu da poseti Srbiju, siguran da će njegov dolazak doprineti boljem razumevanju prilika i većem stepenu podrške našoj zemlji na međunarodnoj sceni, zaključio je Vućić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostoja

    27. jun 2023 | 12:48

    Neka ostane tamo,dobre su plate

  • Aki

    27. jun 2023 | 13:17

    Predsednik Vučić je postigao značajan napredak u političkom dijalogu sa Saudijskom Arabijom.

  • Maja

    27. jun 2023 | 13:16

    Velika je cast dobiti priliku kakvu ima Srbija, saradnja sa Saudijskom Arabijom moze doprineti boljoj buducnosti nasih gradjana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA