Šutanovac: Dosije FHP-a monstruozan

Ministar odbrane očekuje reakciju državnih organa povodom "lažnog dosijea" Fonda za humanitarno pravo o novom načelniku Generalštaba Ljubiši Dikoviću

  • 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac očekuje adekvatnu reakciju državnih organa povodom saopštenja Fonda za humanitarno pravu, u kome se osporava podobnost i dovodi u sumnju opravdanost imenovanja general potpukovnika Ljubiše Dikovića na mesto načelnika Generalštaba.

- Potpuno smo spokojni zbog tog lažnog dosijea Fonda. Pre postavljenja Dikovića izvršene su sve provere o njegovom radu, a juče i jutros izvršili smo provere u odnosu na dosije Fonda za koji tvrdimo da je potpuno lažan - kaže Šutanovac.

Ministar odbrane očekuje od Dikovića da zatraži sudsku zaštitu zbog iznošenja neistina o njemu.

- Smatram da u Srbiji ne može da bude sve dozvoljeno i da svako mora da odgovara za ono što kaže, napiše ili učini - poručuje Šutranovac, ocenivši da je dosije Fonda u pojedinim segmentima ne samo neprimeren nego i "monstruozan".

Šutanovac naglašava da očekuje ozbiljnu debatu o ovom pitanju u državnim institucijama i naveo da se i laičkim uvidom u personalni dosije Dikovića može videti da on nije bio na pozicijama za koje se optužuje, pa čak da nije bio ni na lokacijama koje Fond pominje (reč je o 1994. i 1995. i području Zapadne Srbije, kao i 1998. i području Kosova i Metohije).

Fond za humanitarno pravo je u dopisu medijima osporio podobnost novog načelnika generalštaba Vojske Srbije i dostavio im dosije o njegovim, kako tvrde, ratnim zločinima počinjenim nad albanskim civilima.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA