Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada tzv. Kosova proglasila "Civilnu zaštitu" i "Severnu brigadu" za terorističke organizacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je ove grupe optužio za napade na Kfor, novinare i druge građane

  • 4
Albin Kurti, Aljbin Foto: Tanjug/AP

Vlada tzv. Kosova proglasila je "Civilnu zaštitu" i "Severnu brigadu" za terorističke organizacije, prenosi Kljan Kosova.

Premijer Aljbin Kurti rekao je da je ta odluka doneta "na osnovu činjenice da te formacije predstavljaju ozbiljnu pretnju po pravni i ustavni poredak Kosova", piše Kosovo online. 

"Ustavni i pravni poredak je beskompromisan, u cilju zaštite svih građana, 'Civilna zaštita' i 'Severna brigada' su proglašene terorističkim organizacijama. One predstavljaju ozbiljnu i direktnu pretnju ustavnom poretku i bezbednosti Republike Kosovo. Nivo rizika od njih je visok i institucije su u stalnim naporima da se suprotstave aktivnostima i spreče posledice", naveo je Kurti.

On je ove grupe optužio za napade na Kfor, novinare i druge građane.

"Napadi na građane i vojnike Kfora, opasno oštećenje javne i privatne imovine, prinuda na nasilne proteste i slično, su akcije koje preduzimaju ove grupe. Dakle, "Civilna zaštita" i "Severna brigada" su proglašene terorističkim organizacijama", rekao je Kurti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA