Vreme čitanja: oko 1 min.

Slučaj Slađana Trajkovića pred Vrhovnim sudom u Prištini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slađan Trajković, bivši policajac uhapšen je prošle godine u severnom delu Mitrovice pod optužbom da je navodno počinio ratne zločine

  • 0
Slađan Trajković Foto: Privatna arhiva

Advokat Dejan Vasić uložio je zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu u Prištini, zbog potvrđivanja odluke o produženju mere sudskog pritvora njegovom branjeniku Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice, osumnjičenom za navodno izvršenje krivično dela ratnog zločina.

"Postupak protiv Slađana Trajkovića od početka je vođen uz grube povrede zakona od strane Specijalnog tužilaštva sprovođenjem istrage bez dozvole odbrani da prisustvuje istražnim radnjama", preneo je Vasić RTS-u jedan od primera kršenja zakona.

Dodao je da je za svog branjenika od Vrhovnog suda tražio ublažavanje mere, zbog zdravstvenih razloga, a u skladu sa dosadašnjom praksom za ta krivična dela prema stanovnicima KiM.

Slađan Trajković, bivši policajac uhapšen je prošle godine u severnom delu Mitrovice pod optužbom da je navodno počinio ratne zločine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA